Откъси от любовните писма, които са си писали Найден Геров

...
Откъси от любовните писма, които са си писали Найден Геров
Коментари Харесай

За 14 февруари: Четат любовните писма на Найден Геров в Историческия музей


Откъси от любовните писма, които са си писали Найден Геров и брачната половинка му Мария, ще звучат на връх 14 февруари от 18 часа в зала " Съединение " на Историческия музей. Двамата са водели кореспонденцията си на френски, а за превода им на български се е погрижила Надежда Баева.

Историческият музей може да се похвали с богата сбирка от картички и писма на известни и не толкоз известни персони от минали времена. Пазени във фондовете на музея, те припомнят за света преди удобствата и бързината на електронните известия през днешния ден. В Деня на влюбените ще бъде показана и изложбата " Любов в пощенски плик ".

С откриването ѝ, Историческият музей ще показа и новите експозиционни витрини и резултата от редица ремонтни действия, осъществени по план на община Пловдив BGCULTURE-1.001-0016 " Културното завещание на Пловдив, показано в ревитализирани, реставрирани и реновирани места ", финансиран от ФМ на ЕИП, в който са включени общо 7 културни институции - Градска художествена изложба, Регионален исторически музей, Регионален археологически музей, Регионален етнографски музей, Регионален природонаучен музей, Народна библиотека " Иван Вазов " и ОИ " Старинен Пловдив ".

Още две забавни идни събития ще предложи музеят през февруари и март - на 15 февруари проф. Вера Бонева новата си книга за Васил Левски с документи от Османския списък,  а през март ще можем да забележим в галерия плана за реституция на паметника на Бузлуджа.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР