Откакто Варна е носител на титлата Европейска младежка столица 2017

...
Откакто Варна е носител на титлата Европейска младежка столица 2017
Коментари Харесай

Биляна Раева: Показахме на Европа, че във Варна има мислещи младежи с хъс

Откакто Варна е притежател на купата „ Европейска младежка столица 2017 ” са осъществени 165 плана за разнообразни действия, насочени към живота на младежите. Градът към този момент е различим като дестинация и опция за добра реализация. Това разяснява във варненския ефир на Дарик Биляна Раева - представител на община Варна в Брюксел и ръководител на УС на Сдружението „ Варна – ЕМС 2017 ”.

„ За 10 месеца се случиха доста нови неща във Варна като „ Таляна ”, Сцената на куфража, която ще продължи да съществува. Променихме чувството на варненци над 35 години, че когато някой има вяра в нещо, то може да се случи ”, уточни тя.

Сред нещата, които предстоят, е опцията варненци да употребяват колела чартърен от разнообразни места на града. Очаква се до края на месеца да бъдат сложени първите стоянки за 15 велосипеда. Проектът се финансира в началото от благотворителна идея - продавалник навън.

Сред плановете, които открои Раева, са още „ ТОМ ”, който свързва инженери и хора с избрани потребности, развиването на кв. „ Таляна ”, сцената на площад „ Мусала ”, Стената на желанията до Дупката, мястото за новаторско креативно пространство - Социалната чайна, интерактивни игри за мобилни телефони, които изпращат информация за здания и тяхната история, партньорството с музикалната телевизия MTV.

„ Титлата съумя да покаже на Европа, че във Варна има мислещи младежи с хъс за кариера, взели решение да останат във Варна. Титлата не оказва помощ, оказва помощ работата ”, изясни Раева. Тя добави, че на следващия ден в Двореца на културата и спорта стартира огромна интернационална конференция за новаторски бизнес с 780 участници. Варна ще кандидатства да бъде един от новите 30 цифрови хъба за цифрова информация в Европа, заяви още тя.

Самолетните компании започнаха да летят повече от и до Варна, което значи от ден на ден връзки със света, съобщи Раева. По нейни думи морската столица се обрисува и като град на киното, защото е желана снимачна площадка за доста филми.

Възстановява се и клуб „ Бонкърс ” в „ Погребите ”, където младежи, които вършат музика, ще могат да репетират и да изнасят концерти.

След края на годината Сдружението „ Варна ЕМС 2017 ” ще продължи да съществува и да поддържа юношески начинания и планове. Създадена е система за финансиране като се разчита на поддръжка от бизнеса и се кандидатства по стратегии. Сдужението има упоритост и да микрокредитира младежи с хрумвания. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР