Откакто се възкачи на престола през септември миналата година, крал

...
Откакто се възкачи на престола през септември миналата година, крал
Коментари Харесай

Извиненията, които всички очакват от крал Чарлз

Откакто се възкачи на престола през септември предходната година, крал Чарлз е правил две държавни визити в чужбина. През март 2023 година той и брачната половинка му посетиха Германия, а в края на септември се състоя отсроченото им посещаване във Франция.
 Крал Чарлз и Камила във Версай - кого предложения Еманюел Макрон на тържествената вечеря
Неочакваната компания на Чарлз и Камила в Париж

Гостите, които им вършиха компания във Версайския замък

От нощес крал Чарлз и Камила са в Кения. Това е първата им визата в страна от Общността на нациите и се чака с интерес както в Африка, по този начин и във Англия. Причината са засилените настроения за обществено опрощение за колониалното минало и погашение на репарации от страна на английското държавно управление на Кения.

Чарлз и Камила дойдоха в страната вечерта на 30 октомври и се чака да са там до 3 ноември. Днес дейностите им бяха в Найроби, където се срещнаха с президента доктор Уилям Руто и брачната половинка му Рейчъл Руто.
 Снимка 640058

Чарлз постави венец пред Гроба на незнайния боец в града и се разноски из градините Ухуру, където през 1963 година Кения афишира независимостта си от Англия. По-късно се срещна с възпитаници, които учат по стратегии, финансирани от Prince " s Trust International.

Очаква се през идващите дни Чарлз и Камила да посетят и Момбаса, квартирите на Организация на обединените нации в страната, както и да се срещнат с природозащитни организации в страната.

Според редица анализатори и историци обаче крал Чарлз няма да се извини публично на Кения. " Чарлз би трябвало да спре да се дави с думите " Извинявам се " и просто да ги изплюе ", споделя историчката и професор от Харвард Каролин Елкинс пред Observer.

В същото време в Кения доста хора посрещнаха кралските величества с плакати и митинг. " Върнете ни артефактите " и " Кенийците са срещу бруталното посещаване на краля " бяха част от тях. Те упорстват за връщане в страната на творби на културното завещание, които се намират в английски музеи. Както и за публично опрощение за през 50-те години на предишния век.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР