Откакто преди повече от десет дни в. Ню Йорк таймс

...
Откакто преди повече от десет дни в. Ню Йорк таймс
Коментари Харесай

Защо актрисите мълчаха за посегателствата на Харви Уайнстийн досега?

Откакто преди повече от 10 дни в. " Ню Йорк таймс " разгласява разкрития за полови похищения от страна на Харви Уайнстийн, от ден на ден и повече дами насочат сходни обвинявания към продуцента, съобщи ДПА.

Мнозина евентуално знаят за какво истината става ясно чак в този момент, откакто някои от случаите датират отпреди десетилетия. Отговор на този въпрос за организацията дава юристът Скот Шуцман, специализирал в каузи за полов тормоз.

" Жените проговарят в този момент, тъй като към този момент не се опасяват и знаят, че не са единствени. Много хора в Холивуд се боят, че никой няма да им повярва ", споделя юристът.

В първичната обява на в. " Ню Йорк таймс " осем дами упрекнаха Харви Уайнстийн в полов тормоз. Според обвиняванията им продуцентът, претендирайки за бизнес срещи, е желал от тях разтривки в хотелски стаи, като от време на време е отварял вратата гол и е правил и други нежелани опити за доближаване.

В обявата се показва също, че Уайнстийн е постигнал съглашения с най-малко осем дами - нещо, което съгласно Шуцман е окуражило и други да проговорят.

" Харви Уайнстийн е човек с въздействие в Холивуд и има властта да слага хората в " черния лист ", добавя юристът.

Миналата седмица сп. " Ню Йоркър " заяви, че 13 дами са станали жертва на полов тормоз или похищения от страна на Уайнстийн в интервала сред 90-те години на предишния век и 2015 година

Подобни обвинявания против продуцента насочиха звезди от ранга на Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Хедър Греъм, Кейт Бекинсейл, Кара Делевин и Леа Сейду. Най-сериозното обвиняване - в обезчестяване, беше отправено от актрисата Роуз Макгауън.

" Много е значимо дамите да дават сходна информация ", отбелязва Скот Шуцман. Адвокатът припомня, че така наречен доказателство " Аз също " е задоволително в процеси за полов тормоз в Калифорния. Дори изказванието на дами, които към този момент са уредили делата си, може да се употребява като доказателство в нови процеси. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР