Откакто милиардерът Илон Мъск обяви намерението си да закупи Twitter,

...
Откакто милиардерът Илон Мъск обяви намерението си да закупи Twitter,
Коментари Харесай

Заплашва ли Twitter националната сигурност на САЩ

Откакто милиардерът Илон Мъск разгласи желанието си да закупи Twitter, обществената мрежа се трансформира в една от най-дискутираните тематики онлайн. 
 Илон Мъск, Twitter и последни детайлности към договорката на милиардера
Ще се откаже ли Илон Мъск от Twitter

Големият проблем на милиардера

Тази седмица обстановката към платформата стана още по-заплетена, откакто Washington Post и CNN разгласиха абсурден отчет, приближаващ непосредствено от някогашния началник на сигурността в Twitter Питър Затко. 

Документът разкрива всевъзможни нечисти практики в компанията, които дефинират Twitter като опасност за националната сигурност на Съединени американски щати. 
 Снимка 585090

В отчета си Затко споделя, че в компанията царува цялостен безпорядък и повече от половината й чиновници имат достъп до значими за сигурността на потребителските данни системи. 

Нещо повече - излиза наяве, че най-малко един от чиновниците на Twitter в действителност е чиновник и на една от огромните организации за разузнаване на Съединени американски щати, само че не се прецизира коя. 

Затко също по този начин твърди, че СЕО-то на компанията Параг Агравал му е споделил, че Twitter би трябвало да се съобрази с условията за цензуриране и наблюдаване на консуматори, спуснати непосредствено от държавното управление на Русия. 
 Снимка 585091

Това, единствено по себе си, е задоволително, с цел да трансформира Twitter в опасност за националната сигурност на Америка, счита Затко. 

От документа научаваме, че Twitter се “радва ” на ненормално доста пробиви в системите си - по един всяка седмица, и компанията по този начин и в никакъв случай не е спазвала условията на Федералната комерсиална комисия. 

Както можем да се досетим, един от основните печеливши от актуалните разкрития е самият Илон Мъск. 
 Снимка 576144

През октомври милиардерът и Twitter ще се изправят в съда, с цел да разрешат проблема с броя на подправени сметки в обществената мрежа, който се оказа ябълката на раздора в договорката за придобиването на компанията. 

Желанието на Мъск това число да бъде споделено преди заплащането на главозамайващата сума от над 40 милиарда $ бе отхвърлено от Twitter, след което пък Мъск отдръпна предлагането си за придобиване. 
 Илон Мъск, Twitter, делото, което платформата възнамерява да заведе против милиардера след отхвърли му да я купи и по какъв начин реагира той
Илон Мъск отвръща на удара

Как продължава сагата с Twitter

Вследствие на това Twitter заведе дело против шефа на Tesla, само че в този момент наподобява, че компанията ще има да потвърждава пред съда много повече от броя на ботовете в мрежата си. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР