Откакто Маркъс Рашфорд дебютира за Манчестър Юнайтед преди 4 години,

...
Откакто Маркъс Рашфорд дебютира за Манчестър Юнайтед преди 4 години,
Коментари Харесай

Върви ли Рашфорд по стъпките на Кристиано?

Откакто Маркъс Рашфорд дебютира за Манчестър Юнайтед преди 4 години, напредъкът му е съвсем непрекъснат. В първите 2 той имаше неповторимата опция да попива познания, умения и опит от изключителни първенци по късане на мрежи – Уейн Рууни и Златан Ибрахимович.

В този интервал обаче юношата на „ алените дяволи “ постоянно оставаше на аварийна пейка точно поради тяхното наличие в стартовата 11-ка. Той нерядко се включваше от пейката и не губеше доста време, с цел да притегли вниманието към себе си, отчитайки се с основно подаване или попадение. Тези негови изяви му подсигуряваха за в бъдеще титулярното място, което се освободи след напускането първо на Рууни, а след това и на Ибрахимович. През предишния сезон си партнираше с хищника в наказателното поле - Ромелу Лукаку, само че той бе продаден преди по-малко от 6 месеца на Интер и на това дуо бе комплициран край.

Сега, когато 22-годишният юноша играе централна роля в офанзивата на 20-кратния първенец на Англия, той съумява да разкрие цялостния си капацитет и да разгърне опциите си, които евентуално даже мениджърът – Оле Гунар Солскяер не знае до каква степен биха могли да се прострат.

Към днешна дата Маркъс има 127 дуела зад тила си с дяволитата фланелка. Изумителното му показване изключително през този сезон (10 гола от 16 мача в първенството) накара някои хора да стартират със сравненията с не кого да е, а с петкратния притежател на Златната топка – Кристиано Роналдо, чийто цялостен капацитет раздруса Висшата лига радикално сред 2003 и 2009 година.

Справка сред двамата демонстрира повече от поразителни прилики посред им на този стадий от изиграни срещи за най-успелия британски тим.

По сходство на пълководеца на европейските първенци, и Рашфорд обожава да играе на крилото, в частност на левия фланг. По-интересните обстоятелства обаче са следните:

След 127 мача, Роналдо е почнал от първата минута 94 пъти, а младокът – 86.

Вкараните голове са 37 на 34 в интерес на англичанина, а при асистенциите отстъпва с 4 – 22:18 за португалеца. Събрани дружно попаденията и решаващите пасове са 56 на 55 за носителя на 5 Шампионски лиги.

По отношение на това какъв брой постоянно се разписват в противниковата врата, десятката на Юнайтед има преимущество – гол на всеки 219 минути, против 262 за седмицата на Ювентус. В допълнение към това, когато честотата на попаденията и асистенциите се съберат, роденият в Уитъншоу още веднъж излиза с едни гърди напред – гол или финално подаване на всеки 147 минути против 159 за Кристиано.

Предвид индивидуализма на звездата от остров Мадейра, е разумно, че той е отправил цели 471 удара към вратата на съперника, до момента в който Рашфорд „ единствено “ 256. Този факт още повече ускорява значимостта от ефикасността на младата, само че узряваща вяра на манчестърци.

Към момента Маркъс Рашфорд върви по график на развиване, по отношение на именития си образец за подражателство. Но с изключение на техника и продуктивност, момчето, което вкарваше при всеки собствен дебют в другите шампионати, би трябвало да построи здрава физика, в случай че желае да се задържи дълги години на най-високо равнище в Англия, надделявайки снажните бранители, както и праволинеен и невъзмутим темперамент на палач в и отвън наказателното поле. Засега неофициалният водач на Манчестър Юнайтед се оправя с тежестта на десетката, наследена от най-големия голмайстор в историята на клуба - Уейн Рууни. Дали обаче това е въведения да заслужи именитата 7-ца, чийто искра за последно видяхме на плещите точно на Кристиано Роналдо, следва да разберем.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР