Откакто Доналд Тръмп е президент, Америка забогатя с 6 трилиона

...
Откакто Доналд Тръмп е президент, Америка забогатя с 6 трилиона
Коментари Харесай

Огнян Дъскарев: При Тръмп Америка за 1 г. забогатя с 6 трилиона долара

Откакто Доналд Тръмп е президент, Америка забогатя с 6 трилиона $ и стопанската система й е в напредък - по този начин журналистът, преводач и анализатор на интернационалните спорове Огнян Дъскарев заключи в "Денят онлайн " по "Канал 3 " първата година от мандата на милиардера отпред на Съединени американски щати. "Когато встъпи в служба, показателят "Дау Джоунс " беше към 18 000, а през вчерашния ден към този момент беше към 26 000 - това значи, че 50% от американците забогатяха, защото печелят от покачването на пазарите и на борсата, тъй като си държат там парите ", изброи Огнян Дъскарев.

Реформата с орязването на корпоративния налог от 35% на 21% към този момент дава съответни резултати за милиарди, уточни още журналистът, специалист по Америка. "В Америка се върна най-голямата американска компания в света - Apple, те си бяха изнесли капитала на открито. А в този момент връщат 250 милиарда $, върху тях ще платят 38 милиарда налози и ще вложат 350 милиарда $ през идващите 5 години в стопанската система на Америка. Върна се и ФИАТ-Крайслер от Мексико, и доста други огромни компании се върнаха ", изброи Огнян Дъскарев.

Той отхвърли рецензиите, че данъчната промяна облагодетелствала единствено богатите и огромните корпорации.  "Когато са добре богатите, ще са добре и другите. Десетки компании след промяната с налозите, оповестиха, че раздават бонуси на чиновниците си. Още идващия месец всеки междинен американец ще почувства също резултата, защото ще заплати със приблизително 2000 $ по-малко налози. "

Дъскарев добави, че откакто Тръмп отменил 900 стопански уредби, "които задушаваха стопанската система ", в този момент в страната се следи апетит за работна ръка, като уточни, че при последното си посещаване в Съединени американски щати на всички места е следил разгласи за търсене на чиновници е служащи. Сред другите триумфи на президента Доналд Тръмп е изваждането на страната от Парижкия контракт за климата.

"Той изкара Америка, с цел да спести няколкостотин милиарда $ на американските данъкоплатци. Във връзка с климатичните промени, това, което го опълчва на Европа, е че освободи два огромни петролопровода, които бяха спрени от Обама под натиска на зелените ", посочи още Огнян Дъскарев.

"Преди десетина дни Щатите станаха чист експортьор на природен газ, което е основно с помощта на шистовата гражданска война. Ето това са неща, против които Европа е срещу, бидейки екологична, само че се оказват положителни за Америка. Терминът "глобално стопляне " бе сменено с политкоректното "климатични промени ", само че надали Тръмп ще се огъне по тази тематика ", такава прогноза направи Дъскарев за идното присъединяване на Тръмп на Световния стопански конгрес в Давос.

"Той ще бъде упрекнат от глобалистите, че е протекционист, тъй като е срещу многостранните контракти, които ощетяват страните. Америка като най-голямата международна стопанска система постоянно може да разчита на двустранни контракти с всички страни, по тази причина и в този смисъл той ще завоюва ", акцентира Огнян Дъскарев.

Той свърза яростните диспути в България към противоречивата Истанбулска спогодба с едно от първите решения на Доналд Тръмп отпред на Съединени американски щати: "Друго доста значимо нещо, което направи Тръмп, за което, кой знае за какво, не се приказва, е да отстрани заповедта на Обама всички учебни заведения да вкарат транссексуални тоалетни. "

Въпреки тези позитивни стъпки, Доналд Тръмп е мощно оспорван в страната, за което не оказват помощ личните му дейности и дефекти в характера, уточни Огнян Дъскарев.

"Той раздели Америка - тя постоянно е била разграничена, само че в този момент е изключително тежко разграничена. Той направи и безчет гафове, има дефекти на характера, само че на тези години човек няма по какъв начин да се промени. И изключително като седне вечер в Туитър, съветниците му изпадат в смут. Това са дефекти на характера, които оказват въздействие - в случай че си президент на най-великата страна, би трябвало да внимаваш какво приказваш и пишеш ", показа още Огнян Дъскарев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР