Откакто Бойко Рашков беше утвърден за постоянен министър на вътрешните

...
Откакто Бойко Рашков беше утвърден за постоянен министър на вътрешните
Коментари Харесай

Протежето на Бойко Рашков в КАТ раздава гъзарски номера на наши момчета

Откакто Бойко Рашков беше одобрен за непрекъснат министър на вътрешните работи, близки до него лица заемат стремително управителни постове в силовото ведомство. Още на 22 октомври 2021 година служебният тогава Рашков тури печално известния Тенчо Тенев за шеф на КАТ-София и втрещи както сътрудниците на скандалното ченге, по този начин и всички, които са имали алъш-вериш с пътната полиция.

Стигна се до такава степен, че някогашният началник на Софийския областен съд и политик от Демократична България Методи Лалов обществено съобщи, че " огромна част от отговорността в КАТ да се шири корупция и несръчност е точно на Тенчо Тенев ".

На 21 януари 2022 година Тенев е разпоредил на подчинените си да записват лек автомобил " Ауди " на името на Стефан Димитров, като споделил, че е на " племенника на министъра ", твърди организация " Блиц ". Освен че минава по бързата процедура и е със неразрешените от закона тъмни стъкла, връзкарят получава и гъзарски регистрационен номер - Сухопътни войски 0001 ТВ.

Т. нар. " племенник " в действителност е наследник на скандално известния Марин Димитров по прякор " Ярата " от Хасковско, считан за непосредствен на Васил Божков. Стефан Димитров пътува постоянно до Дубай, където се среща с Божков и съгласно слуховете придвижва разнообразни суми пари до България.

Близки до Тенчо Тенев настояват, че чести посетители в кабинета му са Марин " Ярата " и неговият наследник - Стефан. За тях се твърди, че имат голямо въздействие при основни назначения в системата на вътрешното ведомство.

Самият Тенчо Тенев постоянно попада в епицентъра на шумни медийни кавги.

" Стандарт " написа, че като зам.-директор на столичния КАТ Тенчо Тенев е употребявал непозволено секретната система на Националната работа за защита " Мизия ", с цел да минава на " зелена вълна " през натоварените софийски кръстовища. Вътрешното министерство се задейства, с цел да ревизира случая и съгласно проверяващите, злоупотребата със служебното състояние е безспорна, заради което Тенев е осъден с 8 месеца неодобрение.

През 2016 година избухва нов скандал обвързван с информация, че пътни служители на реда са забъркани в организирането на кордон и в прикриването на трафика на противозаконни мигранти.

Миналата година Окръжна прокуратура – Пловдив притегли като обвинен Тенев за това, че от февруари 2021 година до 28 април 2021 година, в Асеновград, при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на шеф на бранш " Охранителна полиция " към районно управление (на МВР) – Асеновград, е превишил властта и правата си, като е нарушил наредбите на вътрешните правила за реда и изискванията за подписване на контракти за дарения, приемане и ръководство на дарения в Министерство на вътрешните работи, одобрени със заповед на министъра на вътрешните работи и е избрал реализатори за подписване на контракти за подаяние в интерес на районно управление (на МВР) – Асеновград, без да има право на това, като общата стойност на даренията е към 10 500 лв..

Тенчо Тенев е упрекнат и за това, че в дома си в с. Крум, обл. Хасково, е държал муниции за огнестрелни оръжия без съответно позволение – 554 броя патрони от друг диаметър. Тогава Тенев е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив.

Служители на КАТ споделят, че към сегашния миг е невероятно да се вземе регистрационен номер съдържащ най-желаните комбинации от цифри (например 0001..........0009; 1000; 2000........9000, по този начин наречените карета 1111; 2222.......9999; 6969; 9696; 9966; 6699 и т.н.) без персоналната благословия на комисар Тенев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР