Откакто Академията раздава Оскарите от 1929 г. насам за всеки

...
Откакто Академията раздава Оскарите от 1929 г. насам за всеки
Коментари Харесай

Актьори, които е трудно да повярваме, че не са печелили Оскар

Откакто Академията раздава Оскарите от 1929 година насам за всеки артист е същинска фантазия да се снабди със златна статуетка. И всяка година е нов късмет за тези, които към момента не са се докоснали до нея.
 Оскари 2024 - ето кои са номинираните
Eто и кои са номинираните за Оскари 2024

Церемонията по раздаването на премиите е през март

Интересно е, че в действителност има много холивудски звезди, на които премията от Академията липсва в сбирката им. Някои от тях даже не ни има вяра, че са били подценени, и то даже по няколко пъти. Ето 10 такива образеца, подбрани от USA Today.

Колин Фарел

Неговата първа огромна роля е през 2002 година в " Специален отчет ", където си партнира с Том Круз. Оттогава Колин Фарел е доказвал забележителния си гений във филми като черната комедия " В Брюж ", както и престъпния екшън " Маями Вайс ".
 Снимка 609193

И освен че до момента не е печелил нито един Оскар, само че и първата му въобще номинация за премията е едвам от предходната година, за присъединяване му в " Банишите от Инишерин ".

Скарлет Йохансон

2019 година безспорно е Оскаровата година на Скарлет Йохансон, която тогава получава цели две номинации - една за основната си роля в " Брачна история " и една за поддържаща в " Джоджо Заека ".
 Снимка 652988

Въпреки това обаче актрисата остава без извоювана статуетка и от този момент насам не е била номинирана още веднъж.
 Оскари 2024 - още 11 аргументи да гледаме церемонията по награждаването
Още 11 аргументи да гледаме Оскарите тази година

Рекордни номинации и " цветни " номинирани

Антонио Бандерас

Той също е номиниран за Оскар през 2019 година Тогава за присъединяване си в " Болка и великолепие " Антонио Бандерас е номиниран за първи път от Академията, само че премията за основна роля му се изплъзва.
 Снимка 629209

За Златен глобус пък артистът е номиниран много повече - цели пет пъти, само че за жалост още веднъж без извоювано отличие.

Джони Деп

Номинациите му за Оскар са три - и то все за основни функции. Първата е от 2004 година за " Карибски пирати: Проклятието на черната перла ", втората идва още на идната година за " Пътят към Невърленд ", а третата е от 2008 година за присъединяване му в " Суини Тод: Бръснарят дявол от Флийт Стрийд ".
 Снимка 620316

За нито един от тези филми обаче Джони Деп не печели Оскар. И до през днешния ден той остава без премия от Академията.

Мишел Пфайфър

Определено е изненадващо, че тя не е печелила Оскар до момента. Изненадващо е даже, че е била номинирана едвам три пъти. Очевидно от Академията я харесват единствено в по-старите ѝ филми.
 Снимка 630646

През 1989 година я предлагат за поддържаща роля в " Опасни връзки ", а по-късно към този момент и за основна роля - година по-късно за " Знаменитите Бейкър Бойс ", а през 1993 година за Love Field.

Уилем Дефо

Той е номиниран четири пъти за Оскар, като за първи път това се случва още през 1987 година за поддържащата му роля във кино лентата " Взвод ". Следващите му номинации са от 2001 година за " Сянката на вампира " и от 2018 година за " Проектът Флорида ", още веднъж за поддържаща роля.
 Снимка 656448

За първи път Уилем Дефо се бори за статуетка за основна роля с присъединяване си във " Ван Гог: Пред портите на вечността " през 2019 година След всички четири номинации обаче той си остава без премия.

Том Круз

Той е прочут с екшън филмите си, а продължението на паметния " Топ Гън " от 1986 година - " Топ Гън: Маверик " даже получи номинация за Оскар за най-хубав филм.
 Снимка 646595

Освен по този начин известните си адреналинови функции обаче, Том Круз има и такива в трагични филми като " Роден на четвърти юли ", " Джери Магуайър " и " Магнолия ". И макар че за всички тях е номиниран от Академията, в последна сметка не съумява да пребори конкуренцията и не получава статуетка.

Наоми Уотс

Първата ѝ номинация за Оскар идва още през 2004 година за основната ѝ роля в престъпния трилър " 21 грама ". Девет години по-късно получава и втората си номинация, още веднъж за основна роля - този път в приключенския трилър " Невъзможното ".
 Снимка 656453

Все още обаче Наоми Уотс очевидно не е съумяла да впечатли Академията задоволително, с цел да грабне най-накрая статуетката.

Робърт Дауни Джуниър

Тази година той още веднъж ще тръпне в очакване дали най-сетне ще завоюва по този начин мечтания Оскар, откакто за присъединяване си в " Опенхаймер " е номиниран за трети път в кариерата си.
 Снимка 300824

Преди това му се изплъзва премията за превъплъщението като Чарли Чапли в " Чаплин " от 1993 година, както тази за поддържащата му роля в " Тропическа стихия " от 2009 година
 10-те най-високо оценени кино лентата, получили Оскар
10-те най-високо оценени кино лентата, получили Оскар

Повечето са отпреди десетилетия

Самюъл Л. Джаксън

Над 100 са филмите с негово присъединяване и поради това ни е много мъчно да повярваме, само че това е самата истина - номинациите за Оскар в цялата му кариера са едвам... една.
 Снимка 534283

А от този момент към този момент е минало и доста време. През 1995 година Самюъл Л. Джаксън е номиниран за присъединяване си в паметния " Криминале ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР