Откажете се от вратовръзката - това бе призивът, който премиерът

...
Откажете се от вратовръзката - това бе призивът, който премиерът
Коментари Харесай

Премиерът на Испания призовава да не се носят вратовръзки, за да се пести енергия


Откажете се от вратовръзката - това бе апелът, който министър председателят на Испания Педро Санчес насочи през вчерашния ден по време на своя изява за равносметката от приключващата политическа година. Апелът бе ориентиран към всички членове на изпълнителната власт, държавни чиновници и частния бранш. Целта? Да се пести сила, обобщава в собствен материал испанската телевизия " Секста ".

" И преди да завърша, бих желал да обърнете внимание, че не нося вратовръзка. Това значи, че всички можем да пестим сила. Помолих министрите, всички държавни чиновници и частния бранш, в случай че към момента не са го създали, да не носят вратовръзки, когато не е належащо, тъй като по този метод ще се оправим и с пестенето на сила, което е толкоз належащо в нашата страна ", съобщи ръководителят на испанското държавно управление.

Идеята, че неносенето на вратовръзка ще разреши по-малка приложимост на климатици, не е нова.

През юли 2011 година някогашният министър на индустрията Мигел Себастиан отбрани сходна мярка, когато се качи на трибуната на Конгреса на депутатите без вратовръзка и влезе в спор с тогавашния ръководител на долната камара Хосе Боно във връзка потреблението на този аксесоар в Народното събрание. Тогава Себастиан оправда този жест от трибуната с претекста, че е належащо да се положат старания във връзка с температурата в постройките, с цел да " не се разхищава " сила, напомня в. " Мундо ".

Според Себастиан това е метод да се спестят разноски за климатизация и да се увеличи осведомеността по отношение на виновното потребление на климатици през лятото.

Той изясни, че с всеки градус, с който се усилва климатичната апаратура, се реализира 7 % спестовност на сила. Себастиан насочи рецензии поради ниската температура в Конгреса и още на първия ден, в който отиде в Конгреса без текстилния аксесоар, беше смъмрен от Боно, който го помоли да си го постави.

Вчера Санчес заяви още, че в понеделник държавното управление ще утвърди пакет от незабавни ограничения за енергийна успеваемост и икономии. " Пестенето на сила е задача на всички и е приоритет ", съобщи ръководителят на държавното управление и акцентира, че намаляването на сметките за сила способства " за понижаване на зависимостта от агресора Путин и за прегъване на инфлационната крива ", сподели Санчес, представен от публичната телевизия РТВЕ.

Политици от Народната партия разпространиха текст, в който се насочва рецензия към Санчес, че откакто е изискал от испанците да смъкват вратовръзките си за икономисване на сила, се е качил на хеликоптер, с цел да измине дистанцията от 25,8 км сред двореца Монклоа и военновъздушната база Торехон.

Според текста пътуването е икономисало на министър-председателя едвам 10 минути в съпоставяне със същото пътешестване с автомобил. За това разстояние с кола е щял да изразходи към 5 литра дизел, а не 180-те кг керосин, изгаряни от военния хеликоптер, се показва в текста, представен от в. " Паис ", предава Българска телеграфна агенция.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР