Отивате в кухнята и котката ви следва. Отивате до тоалетната

...
Отивате в кухнята и котката ви следва. Отивате до тоалетната
Коментари Харесай

Защо котката ме следва навсякъде?

Отивате в кухнята и котката ви следва. Отивате до тоалетната и котката ви следва. Където и да отидете и каквото и да вършиме, вашият обичан домакински любим ви съпровожда. Защо котката ме следва? Каква е повода за това? Оказва се, че има няколко аргументи за това.

Тя копнее за вашата компания

Някои котки може да ни последват, тъй като просто харесват нашата компания. Те желаят да бъдат с нас и да ни съпровождат във всички неща, които вършим, даже и котките да са в тоалетната с нас. В последна сметка това е превъзходен метод да ни покажете какъв брой доста ни обичат!

Котката е гладна

Повечето гледачи на домашни любимци откриват, че котките им са до тях, когато е време за хранене - в последна сметка не можете да ги изпуснете от взор в подобен значим миг. Котката ви следва, тъй като не желае да пропусне момента, когато отворите буркан с обичаната храна.

Любопитна е къде отивате

Котките са естествено любопитни животни. Те желаят да знаят какво вършим във всеки един миг и къде ще отидем. Това им разрешава да се промъкнат да вземем за пример в разнообразни стаи, достъпът до които по някаква причина е стеснен или неразрешен. Освен това котките обичат да виждат какво се случва и като ни следват, няма да пропуснат нито една опция.

Иска внимание

 Котката желае внимание

Понякога котките следват стопанина си, с цел да привлекат вниманието му. Особено в случай че в това време стартират да мяукат в допълнение. Друга причина, заради която котките следват стопаните си, като издават звук, може да е в опит да ни уведомят, че животното изпитва дискомфорт или болежка. Така че спрете и проверете дали всичко е наред с вашия домакински любим. Котките също могат да ни следват по петите заради боязън от разлъка. Или форма на боязън и котешка меланхолия.

Време е да изследва територията

Дивите котки патрулират територията си няколко пъти дневно. Това им разрешава да държат евентуални извършители на разстояние. Ако котката ви е склонна да търка лицето си в мебели, когато ви следва, евентуално маркира територия.

Котката скучае

Ако не осигурите задоволително развлечение на вашата котка, тя просто ще се отегчи от лимитираните занимания. Следвайки ви, безшумно се надява да срещне нещо забавно по пътя - нещо като приключението на живота. Котките ни следват по разнообразни аргументи.

Ако котката ви наподобява отегчена, прекарайте повече време в игра с нея. По каквато и причина вашата котка да ви следва, това е знак на любов при котките, тъй че приемете го като комплимент. Ако като се изключи че ви преследват из жилището, забележите спомагателни притеснителни признаци на котешко заболяване, свържете се с вашия ветеринарен доктор.

Котката ви следва ли ви?

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР