Отиващата си 2017-а е поредната кървава година в статистиката на

...
Отиващата си 2017-а е поредната кървава година в статистиката на
Коментари Харесай

Крими 2017: Двама бащи убиха синовете си

Отиващата си 2017-а е следващата кървава година в статистиката на пловдивската полиция. Още не беше отшумял празничният звън от новогодишните тостове, когато на 1 януари Темида трябваше да взема решение да остави ли в ареста 28-годишния Илиян Рангелов, който на 28 декември от ревнивост умъртви с нож в сърцето годеницата си Милена Динова (26 г.) в Куртово Конаре.

Кървавата любовна серия продължи месец по-късно, когато нощта против 31 януари 38-годишният наследник на прочут доктор Таньо Танев преби до гибел 50-годишната си другарка и приятел по чашка – Мариела Томова. Двамата пиели в жилището на Таньо на бул. „ Ал. Стамболийски “, само че малко преди среднощ се скарали, тъй като дамата отказала да почисти банята след визитата на механик. Под въздействието на алкохола мъжът почнал да удря гостенката си, съборил я на земята и я довършил с ритници в главата. После самичък извикал кола за спешна помощ, само че медиците не съумели да спасят пребитата жена. Докато служителите на реда арестували Таньо, той бил толкоз пийнал, че съвсем не осъзнавал какво се случва.

Само 2 дни по-късно 85-годишната Иванка Кукова бе открита от съседи убита в дома си в първомайското село Дълбок извор. Оказа се, че тя е била затрита свиреп поради 5 лв., които отказала да даде на гледачката си Донка Петкова да си купи цигари. 38-годишната жена от ромски генезис се разярила и удушила бабата с голи ръце. После свалила златните обици от ушите й, прибрала още нещи от покъщнината и си тръгнала. На 9 октомври Донка получи от съда присъда от 29 години затвор.

Знакови за годината в Пловдивско остават и две нещастия, при които татковци убиха синовете си. Първата се разигра точно на Тодоровден на 4 март. Тогава именикът Тодор Кръстев (69 г.) простреля в къщата си в село Добралък 44-годишния си наследник Владимир. След това мъжът позвънил на щерка си и й споделил какво е сторил. После се обадил на кметския наместник да повика полиция и си теглил патрона.

Подобна драма се разигра и на 23 септември в Куклен, където някогашният боен Костадин Пелтеков (69 г.)разстреля 35-годишния си наследник Стоян. При следствието се оказа, че синът от години изнудвал татко си за пари, с цел да си купува опиати. „ Не съм взимал решение да изстрелвам. Просто в един миг целият ми свят избухна. Той гледаше на мен като на банкомат”, описа пред съда бащата при започване на октомври. В момента той си е вкъщи, където чака процеса с мярка „ подписка “ и дружно с жена си Радост се грижи за невръстната им внучка Стефани.

Град Стамболийски пък беше покъртен от безсърдечието на 18-годишната майка Гергана Благоева, която в средата на юли удуши бебето си с чорап в устата, тъй като плачело.

Годината беше белязана и с няколко всеобщи мелета. Едно от тях се разигра на 26 юни край бент. „ 40-те извора “. Тогава 11 мъже нападнаха млади гребци, като случаят ескалира да всеобщи вълнения в Асеновград. Местните поданици започнаха серия от митинги против ромските безчинства в града. Делото продължава и сега, като половината от арестуваните за нападението бяха пуснати от съда под гаранция.

В началото на юли друга всеобща свада в Шекер махала подвигна накрак пловдивската полиция. Тогава рогоносец извади двуцевка и стартира да гърми на месо по комшиите. Инцидентът завърши с петима простреляни и един наръган с нож. Той обаче притегли вниманието на властта към махалата. Кметството в „ Северен “ стартира засилено почистване на противозаконните постройки там. А със съдействнието на вицепремиера валери Симеонов в Шекера беше възобновена и пусната в деяние полицейска приемна, която да обезпечава ред и успокоение в махалата.
тагове крими преглед татко наследник убийство
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР