Отива се към едно обединение срещу Васил Терзиев. Това трудно

...
Отива се към едно обединение срещу Васил Терзиев. Това трудно
Коментари Харесай

Политолог: Отива се към едно обединение срещу Васил Терзиев

Отива се към едно обединяване против Васил Терзиев. Това мъчно ще може Бойко Борисов да го изясни на своите гласоподаватели, само че по този начин или другояче, няма различен вид да се бие “Промяната ", нагледно казано в София, с изключение на този да се поддържа Ваня Григорова. Това разяснява пред Радио " Фокус " политологът Иван Начев.

" Ваня Григорова по този начин или другояче, като стане кмет ще бъде пленник на групата общински съветници, които е издигнала партия ГЕРБ, т.е. тя няма по какъв начин да работи в идващия общински съвет без политическа партия ГЕРБ ", обърна внимание Начев.

По думите му и ГЕРБ, и ПП-ДБ са в сходна обстановка: " ГЕРБ печели на доста места, на други места се оспорват точно с ПП-ДБ, т.е. ние от една страна следим един паритет на пръв взор на политическите сили. От друга страна пък следим и спад в доверието и на двете политически сили. Виждаме го и в София, София в последна сметка е един емблематичен модел, тъй като тук в София не е имало ляв или лявоцентристки или какъвто и да било различен, с изключение на десен кмет. В София отиваме към някакъв чудноват вид, в който би могло един претендент, повдигнат от левицата и от Българска социалистическа партия, да завоюва изборите в София. Това демонстрира, че има ерозия на гласоподавателите.

Разбира се, каква е повода или какви са аргументите, това към този момент е въпрос на разбор вътре в самите политически партии, дали несъответствуващи претенденти, дали несъответствуваща акция или нещо друго. Но и демонстрира като цяло, че в нашето общество има потребност от някаква смяна, която в прочут смисъл е противовес на ГЕРБ. И тук не споделям " Продължаваме промяната " като една такава допустима опция, а давам общата картина. Вие виждате, че доста малко са местата, където има доста ясна, ярка поддръжка за претендентите на ГЕРБ, което напълно до неотдавна не беше по този начин. Ние знаем, че ГЕРБ държеше доста крепко локалните управляващи и локалните структури. Сега се следи един отлив от тази поддръжка и въпреки този отлив да не довежда до автоматизирано избиране на някой от противниковия лагер, то във всички случаи ветрилото, в случай че го разпънем, ще забележим, че повече от 3/4 от гласоподавателите не желаят да гласоподават за ГЕРБ или за близки на ГЕРБ издигнати кандидатури ", разяснява политологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР