Отива ли в историята пиратското гледане на филми у нас,

...
Отива ли в историята пиратското гледане на филми у нас,
Коментари Харесай

Отива ли в историята най-популярният торент сайт у нас? За пръв път съдът го забрани

Отива ли в историята пиратското гледане на филми у нас, което се трансформира в всеобща процедура от години? Все още е рано да се каже, само че несъмнено се върви в тази посока.

Първото по рода си извоювано дело против онлайн пиратството у нас

Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП), дружно с IFPI - организацията, представляваща звукозаписната промишленост в международен мащаб, завоюваха на първа инстанция дело против най-популярните торент уеб сайтове в България.

БАМП оповестява, че Софийски градски съд е постановил, че три интернет доставчика в България би трябвало да блокират достъпа на своите клиенти до уеб страниците на ThePirateBay и Zamunda .
 Българският торент тракер с световно значение RARBG изненадващо изчезна
Българският торент тракер с световно значение RARBG изненадващо изчезна

И онлайн пиратите страдат от резултатите на инфлация, пандемия и война

Към часа на писането на тази публикация към момента не е ясно кои са тези снабдители и дали става въпрос за трите телеком оператора в България.

Това, което е ясно е, че би трябвало да бъдат блокирани освен главните уебстраници, само че и техните огледални уеб сайтове (proxy), в това число и такива, които не са категорично посочени в правосъдното решение.

Така ще се прекрати опцията за осъществяване на нарушавания от админите на The Pirate Bay и Zamunda по отношение на музикални продуценти, членове на БАМП, в качеството им на носители на сродни продуцентски права.

Делото е заведено от БАМП още през 2020 година, както от името на нейните членове, по този начин и от името на огромни звукозаписни компании, членуващи в IFPI.

България се причислява към 20 страни по света, които към този момент са блокирали The Pirate Bay, в това число 13 страни в Европейски Съюз
 Twitter се трансформира в уебсайт за пиратски филми
Twitter се трансформира в уебсайт за пиратски филми

Мъск позволи качване на двучасови видеа на платените сметки

Zamunda е най-популярният торент уебсайт в страната. Досега той не е блокиран в други страни, тъй като 80% от трафика му идва от консуматори в България. Настоящето решение ще има несъмнено основно въздействие върху ограничението на пиратството в България и отсега нататък.

Още през 2014 година торент тракерът Zamunda.net влезе в лист с пиратски уеб сайтове в отчет на американските управляващи . Тогава от Министерството на търговията на Съединени американски щати оповестиха в собствен отчета, че българският пиратски торент е застрашен от престъпно гонене в България, само че е основал свои огледални уеб сайтове в Нидерландия и Швейцария.
 Zamunda и Arena влязоха в черния лист на Съединени американски щати
Zamunda и Arena влязоха в черния лист на Съединени американски щати

Тези български уеб сайтове са измежду едни от най-посещаваните освен в България, само че и в целия район, написа в отчета на Министерството на търговията
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР