Отиде си още един важен за психологията в България човек

...
Отиде си още един важен за психологията в България човек
Коментари Харесай

Бащата на съвременната училищна психология Панайот Рандев издъхна заради COVID-19

" Отиде си още един значим за логиката на психиката в България човек - Панайот Рандев. В неделя говорихме доста към концепциите му за камара на психолозите. Във вторник ми показа, че е с Ковид. В петък на 19.03.2021, ни е напуснал... ". Това заяви на персоналната си Facebook страница психотерапевтът Ирина Атанасова. Панайот Рандев е учебен психолог с близо половин век професионален стаж. Бил е началник на Асоциацията на учебните психолози в България и член на ISPA - Международната асоциация по учебна логика на психиката, която, наред с многочислените си действия и стратегии, реализира през 90-те години първите професионално направени състезания за шефове на просветителни заведения и сътвори по поръчка на МОН системата за атестиране на шефове и учители в системата на образованието.

Работил е в Института по логика на психиката към Българска академия на науките, а също и като основен психолог на Сухопътни войски на Българската войска.

Определян е като " татко " на актуалната учебна логика на психиката в страната ни. Провел е десетки проучвания и е основал, приспособил и внедрил голям брой психични проби и стратегии за ръководство на човешките запаси. " Без да обезценявам тази болежка, ще ви кажа, че в моята сфера - психологичното здраве и логиката на психиката - обществото ни загуби златни мозъци, които бяха трезори на хрумвания и познания за младите и не толкоз млади експерти. Първо беше проф. Фидана Даскалова, след нея доцент д.р. Мария Горанова, след това благата ми баба, проф. Анастасия Атанасова, която ми липсва в персонален проект и доста като сътрудник и наставник в процеса на дебат към новия закон за логиката на психиката. Всички те си отидоха не от коронавирус, само че това не прави загубата на титани на мисълта и практическия опит по-малка. Ковид ни лиши проф. Никола Атанасов и младият и луксозен специарист, на който възлагахме доста очаквания - Калоян Куков. Сега си отиде и Панайот Рандев ", написа още Атанасова.

Тя дефинира Рандев като " заслужен мъж, който даваше и имаше още доста какво да даде на хората отпрофесионалната общост и надлежно на обществото ни ".

" Страх ме е какво ни чака, когато загубим прогресивните си мозъци, които дърпат или служат на обществото ни. И всичко това на фона на високия брой покосените прочувствено фамилии.... Пазете се, апелирам Ви! ", приключва психотерапевтът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР