Отиде си легендарният журналист Вечеслав Тунев. На 75-годишна възраст ни

...
Отиде си легендарният журналист Вечеслав Тунев. На 75-годишна възраст ни
Коментари Харесай

Отиде си легендарният журналист Вечеслав Тунев


Отиде си именитият публицист Вечеслав Тунев. На 75-годишна възраст ни напусна дългогодишният публицист Вечеслав Тунев, който в последните си изяви в специалността работеше като редактор в интернационалния отдел на в. „ Монитор “.

Роден на 21 май 1948 година в Пловдив той приключва Английската гимназия в града, а по-късно и Международни стопански връзки във Висшия стопански институт във Варна. От 1971 година до 1975 година бе в Центъра за интернационалните прояви към Комитета по туризъм. От 1976-а до 1988 година работи в Българска телеграфна агенция, като изминава пътя от кореспондент до основен редактор на отдел „ Международна информация “. Два пъти е бил и сътрудник на Българска телеграфна агенция в Атина (Гърция).

От 1998 година до 2001 година Вечеслав Тунев бе завеждащ отдел „ Свят “ във в. „ Монитор “, след което от септември 2001 година до април 2003 година е основен редактор на в. „ Дума “. В следствие той се завръща в „ Монитор “, където остана и до неговия край.

През 1986 година е почетен с премията „ Златно перо “ на Съюза на българските публицисти, а на 25 януари 2015 година – с Голямата премия „ Сирак Скитник “ за 2014 година във връзка 80-ия рожден ден на БНР.

 

Венци, както всички сътрудници го назоваха, ще остане вечно в сърцата ни като най-сладкодумният повествовател. Натрупал богат житейски опит у нас и в чужбина, той постоянно имаше точната история за точния миг. Учеше с обич младите на журналистическия поминък, само че и не се срамуваше да желае помощ от тях за всички новости, които трябваше да усвои в последните си години като редактор.

Опелото ще се състои на 19 август, събота, в 12:30 часа в храма „ Свети Седмочисленици “ в София.

Flashnews изрича най-искрени съболезнования на фамилията на Вечеслав Тунев!

Поклон пред паметта му!
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР