“Отговорността е в първата политическа сила, тя е длъжна да

...
“Отговорността е в първата политическа сила, тя е длъжна да
Коментари Харесай

Георги Ганев: Няма счупване на държавните финанси, има начин да свалим бюджетния дефицит около 3%

“Отговорността е в първата политическа мощ, тя е длъжна да държи всички порти отворени, въпросът е да убеди най-желания ѝ сътрудник за градивен разговор в изпълнителната власт ”. Това съобщи Георги Ганев от ПП-ДБ пред Българска национална телевизия.

“Оптимистът в мен чака да се реализира прогрес в сформирането на държавно управление в този парламент в каквато и да е настройка, а реалистът в мен знае, че това е сложна задача. Отпуши се един справедлив дневен ред в Народно събрание, в изпълнителната власт обаче е по-трудно да се реализира консенсус ”, сподели още той.

Според него бюджет би трябвало да се одобри, без значение дали ще се сформира кабинет или не. Ако не се одобри, ще се блокират разнообразни публични системи. Става въпрос за политики. Приемането на бюджета може да стане без някаква наложителна поддръжка от всички партии. Този бъджет за 2022 се оказа изцяло осъществим, уточни той.

Ганев счита, че няма строшаване на държавните финанси, има напъване. Но реалистично е да се одобри един осъществим бюджет. Ще стъпим на настоящия бюджет. Имаме разнородни визии по какъв начин да бъде свален недостига до 3% и разнообразни хрумвания с ГЕРБ къде може това да се получи. Не чакам огромен конфликт, само че следва да забележим. Но на първия диалог в посока по какъв начин да се отиде към влизане в 3% без да се засягат съществено обществените системи. Рязането на разноските няма да се отрази на пенсиите и заплатите, разяснява икономистът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР