Отговорният гражданин Камен Орешков сигнализира, че служители на МВР нарушават

...
Отговорният гражданин Камен Орешков сигнализира, че служители на МВР нарушават
Коментари Харесай

Не спирайте на стоп-палка от катаджии на АМ Тракия - нямат право да я размахват! Има и жалба

Отговорният жител Камен Орешков алармира, че чиновници на Министерство на вътрешните работи нарушават Закона за придвижване по пътищата, като стопират коли аз инспекция със стоп палка на автомагистрала " Тракия ", което разумно е причина за ПТП-та.

Бдителният водач е подал сигнал за това и в писмен тип в приемната на Министерство на вътрешните работи. Според него представители на органите за реда са се съгласили в диалог, че: " с цел да ви спрат е нужно, това да стане от следващ ви автомобил с включена светлинна и звукова сигнализация, който може да ви спре, само откакто ви отбие на на местата открити за прекъсване, като паркинги и бензиностанции или ви изведе през излаз на автомагистралата, отвън нея, само че не и в спешната лента ".

Ето какво разказа  Камен Орешков във Фейса:

" Един съвет към всички водачи, движещи се по Автомагистрала " Тракия "! НЕ спирайте на стоп палка на автомагистралата!

Служителите на Министерство на вътрешните работи нарушават ЗДП и ППЗДП, създавайки предпоставки за ПТП. Самите чиновници, нарушавайки закона, принуждават и вас да го нарушавате. Подал съм сигнал в писмен тип в приемната на МВР-Вх.489700-297 от 12.01. 2022, който е пренасочен към Групово дело Национална полиция.

Преди малко разговарях и с дежурния на Групово дело Национална полиция. По сигнала се работи сега и индивида също се съгласи, че сходно прекъсване е нелегално. За да ви спрат е нужно, това да стане от следващ ви автомобил с включена светлинна и звукова сигнализация, който може да ви спре, само откакто ви отбие на на местата открити за прекъсване, като паркинги и бензиностанции или ви изведе през излаз на автомагистралата, отвън нея, само че не и в спешната лента! "

Оказва се, че доста водачи не знаят за правата си, като се тормозят, че в случай че не спрат ще претърпят наказания.

Припомняме, че неотдавна друга обстановка обвързвана с контрола по пътищата на страната разбуни духовете на водачите.

Пловдивският областен съд засече камера на Пътна полиция, която мери нелегално скоростта на водачите на изхода на Пловдив в посока село Труд. Магистратите считат, че става дума за незаконосъобразен видеоконтрол, тъй като автоматизираното средство за надзор е сложено на място, на което въведеното преди този момент с пътен знак ограничаване от 60 км/час към този момент не работи. Въпреки това на база направените фотоси водачи получават фишове.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР