Отговорът на Русия на всякакви атаки на Киев срещу Запорожката

...
Отговорът на Русия на всякакви атаки на Киев срещу Запорожката
Коментари Харесай

Захарова: Русия ще отговори изключително остро на всякакви атаки на Украйна срещу Запорожката АЕЦ

Отговорът на Русия на всевъзможни офанзиви на Киев против Запорожката атомна електроцентрала ще бъде корав, сподели представителят на съветското външно министерство Мария Захарова по време на брифинг, оповестяват съветски медии.

" Русия ще продължи да пази Запорожката атомна електроцентрала и ще дава отговор извънредно сурово на всевъзможни офанзиви на Украйна против това оборудване. Още един път призоваваме управлението на Организация на обединените нации и МААЕ да не си затваря очите за обстановката към Запорожката атомна електроцентрала и ясно да се уточни кой е отговорен за протичащото се и къде действително съществува опасност за сигурността и действието на това гражданско оборудване ”, добави още Захарова.

В навечерието на визитата на 23 юни в Руската федерация на ръководителя на МААЕ Рафаел Гроси, президентът на Украйна Володимир Зеленски упрекна Москва в хипотетична подготовка на терористична офанзива в АЕЦ. Без да показва никакви доказателства, той уведоми за това Бразилия, Индия, Китай, Съединени американски щати, както и страни в Европа, Близкия изток и Африка.

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков назова изказването на Зеленски следващата неистина. Ренат Карчаа, консултант на генералния шеф на концерна " Росенергоатом ", изрази мнение, че изказванията на украинския водач може да са знак, че Киев приготвя терористична офанзива или удар по Запорожката АЕЦ, с цел да въвлече НАТО в украинския спор. На 23 юни непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя акцентира, че Москва е извънредно разтревожена от зачестилите изказвания на Киев, че Русия сякаш минира ЯЕЦ. Той означи, че задачата на МААЕ, която неотдавна посети станцията, може да се убеди в глупостта на сходни изказвания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР