Отговорът на Русия на влизането на Финландия в НАТО ще

...
Отговорът на Русия на влизането на Финландия в НАТО ще
Коментари Харесай

Русия готви военен сюрприз за Финландия в НАТО

Отговорът на Русия на влизането на Финландия в НАТО ще бъде за нея „ сърпрайз “ от боен темперамент. Това заяви в сряда, 18 май, формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова.

„ Ще бъде изненада. Това е за нашето отбранително ведомство. Разбира се, ще бъде взето подобаващото решение, като се вземе поради целия набор от фактори и спецификата на това по какъв начин ще се развива участието на Финландия в НАТО ", сподели още тя.

" Въз основа на всички тези параметри ще бъде взето решение, само че на първо място, несъмнено, зависи от военните “, оповестява РИА Новости думите на Захарова.

Според организация ДПА, базирайки се на източници, Турция е блокирала договарянията на НАТО за приемане на Швеция и Финландия в алианса.

На 18 май страните-членки на НАТО трябваше да обсъдят подадените от Швеция и Финландия кандидатури за участие, което би било началото на процедурата за приемане на тези страни в алианса. Турция даде да се разбере, че не е подготвена да утвърди началото на сходни съвещания, оповестява ТАСС.

По-рано в сряда в Брюксел посланиците на Финландия и Швеция връчиха на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг молби за присъединение към алианса.

„ Вашите кандидатури през днешния ден са историческа стъпка. Сега съдружниците ще плануват идващите стъпки. Трябва да се вземат поради ползите на сигурността на всички съдружници. Ние се стремим да разгледаме всички въпроси и да реализираме бързи решения “, сподели Столтенберг по време на церемонията.

Генералният секретар за следващ път повтори, че „ всяка нация има право да дефинира своя личен път “.

„ Вашите две страни направиха своя избор, откакто минаха през демократични процеси. Приветствам горещо настояванията от Финландия и Швеция. Вие сте нашите най-близки сътрудници и вашето участие в алианса ще усъвършенства нашата обща сигурност “, сподели той.

Превод: СМ

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР