Отговарящият за здравеопазването в провинция Виена Петер Хакер предлага в

...
Отговарящият за здравеопазването в провинция Виена Петер Хакер предлага в
Коментари Харесай

Виена предлага интересна идея за овладяване на пандемията

Отговарящият за опазването на здравето в провинция Виена Петер Хакер предлага в бъдеще в почивните дни в края на седмицата да се ползва корав локдаун, който като вълнолом да спре веригите на болест, оповестява вестник " Кроненцайтунг ", представен от Българска телеграфна агенция.

Планът планува от понеделник до четвъртък или петък да се съблюдават годните сега правила: два метра разстояние един от различен, наложително носене на маски и по 20 квадратни метра на човек в магазините и на публичните места. В уикендите се ползва корав локдаун, при който отворени остават магазините за хранителни артикули. Първоначално тази формула се ползва седмично, по-късно на 14 дни.

В отговор на питане на вестник " Курир " представител на Хакер е декларирал, че Виена не има намерение да ползва този модел независимо, защото юридическите благоприятни условия са лимитирани. Според закона провинциите могат да ползват по-строги, само че не и по-разхлабени ограничения от ограниченията, предложени от федералното държавно управление. Затова моделът ще бъде препоръчан за цялата страна.

През седмицата ще е допустимо да отворят и заведенията за хранене, работното им време ще се ограничи до 20.00 или 21.00 ч.

" Известно е, че минават четири дни, до момента в който инфектираният може да заразява други лица, тъй че системата ще работи като вълнолом ", декларира Хакер.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР