Отглеждайки мини прасенцата повечето хора си мислят, че те са

...
Отглеждайки мини прасенцата повечето хора си мислят, че те са
Коментари Харесай

Обучение и дресировка на мини прасенце

Отглеждайки мини прасенцата множеството хора си мислят, че те са просто доста сладки животинки, които зареждат всички към себе с очарователния си оптимизъм. Те обаче са и доста интелигентни животни, които могат да бъдат подготвени на доста разнообразни команди и дресури, изключително в случай че започнете да обучавате мини прасенцето си от най-ранна възраст. С лекост могат да запомнят голям брой команди и да ги извършват даже по-добре от кучетата, в случай че сте старателни и не пропускате подготовка.

Единственото, което се явява ограничаващ фактор, е физиологията на животното. Все отново интелекта на мини прасенцата не е задоволителен, с цел да извършват ролята на защита на дома, както могат да създадат доста огромна част от кучетата.

Въпреки това, могат елементарно да се трансфорат във ваши правилни другари, които ще ви радват и ще могат да извършват освен лесните, само че и комплицираните команди, на които сте ги обучили, само че и даже ще могат да вършат разнообразни трикове.

Трябва да сте наясно с това, че образованието на прасенцето се отличава от дресировката на кучетата и употребяваните способи при нея. Това разграничение даже от време на време носи много коренен темперамент, по тази причина е значимо да сте осведомени с особеностите на образованието и дресировката на мини прасенцето, в случай че сте си решили да си вземете подобен ексцентричен домакински любим.

На какво може да научите мини прасенцето?

Въпреки че методите са разнообразни, всеки собственик може да образова животното на същите команди, каквито извършват кучетата, да вземем за пример Седни, Легни, Ела и други. Много от хората, които с грижат за мини прасенце, споделят, че могат да запомнят много разнообразни команди, даже в случай че не са обучавани особено за това. Те просто гледат и запомнят без никакво усложнение.

Но би трябвало да се означи и това, че не би трябвало да се стараете да ги обучите на всички команди от кучешкия боеприпас. Например, с цел да се извърши командата Фас (Атакувай или Дръж) е по-добре да се насочите към други животни, защото тя не е доста подобаваща за мини прасенцето. Това се изяснява доста елементарно с обстоятелството, че те имат не по-малко военен темперамент от своите близки родственици, а точно дивите прасета.

Особености на дресировката на мини прасенце

 Мини прасенце

Обучението на мини прасенцето би трябвало да се случва по метода подучване и наказване. Той е изпитан във времето и е доста сполучлив при тези животни. Не бива обаче да го употребявате непрекъснато, тъй като има един минус - може да засегне възприятията на животинчето.

Именно по тази причина е по-добре да залагате на метода поддръжка и подучване. Мини прасенцето е готово да извърши всяка ваша команда, единствено с цел да получи някое лакомство или милувка от стопанина си. Можете да ги научите даже да ви носят чехлите, до момента в който даже и кучетата не постоянно елементарно се образоват на това.

Относно наказванията, то с това би трябвало да сте изключително деликатни. Не бива да употребявате никакви груби жестове, крясъци или физическо принуждение в процеса на образование и дресировка на мини прасенцето.

Причината за това е, че кучетата виждат в индивида преди всичко своя собственик и са съгласни да им простят всичко, до момента в който мини прасенцата одобряват индивида за собствен правилен другар, по тази причина е значимо да съумеете да изградите топли и другарски връзки, в случай че желаете да ги обучите елементарно на другите команди.

Още един значим миг, който е значимо да вземете поради при образованието и дресировката на мини прасенцето - че те са доста радостни животинки. Затова в случай че превърнете възпитанието им в следващите скучни уроци, тогава не се учудвайте, че вашият питомец скучае и не демонстрира никакви забележими резултати.

Примерно образование и дресировка на мини прасенце

 Насочи за образование на мини прасенце

Като цяло може да се каже, че правилата, на които е значимо да се основава образованието им, са идентични за всички команди. Например, в случай че желаете да ги научите на Седни, тогава всичко, от което ще имате потребност е обичаното им лакомство, положително въодушевление и може би възглавница.

И по този начин, откакто започнете, би трябвало да поднесете лакомството до мини прасенцето, тъй че то да си вдигне главата допустимо повече. Ако любимеца ви се опита да си надигне главата, какъв брой се може по-високо, тогава той ще бъде заставен да седне, с цел да се случи това. Именно в този миг би трябвало да кажете Седни. След това би трябвало да му дадете обичаното лакомство и да го почеше зад ухото, с цел да усети и вашата милувка.

Важно е да се означи, че в случай че обучавате куче на тази команда, тогава би трябвало да кажете основната дума с корав глас, до момента в който при образованието на мини прасенцето това не се предлага. Все отново тези любимци не са кучета и при тях не работи тактиката със строгата дисциплинираност. След като животното седне няколко пъти и чуе командата с мек и благ звук, доста бързо ще разбере какво се изисква от него.

Ако макар старанието си, мини прасенцето въпреки всичко не желае да седне и по-скоро стартира да подскача, с цел да стигне до лакомството, тогава точно тук можете да употребявате възглавницата. Принципът е доста елементарен, а точно в случай че я сложите зад животното и когато се опре на задните крайници, въпреки всичко да падне върху нея и да седне.

Именно тук още веднъж би трябвало да кажете командата Седни и да повторите това упражнение няколко пъти. Не забравяйте да давате подучване и да галите любимеца си.

Принципът на цялото образование и дресировка при мини прасенцата е един - да се държите добре с тях и да помните, че те ви възприемат не като стопани, а като собствен правилен другар. Ако спазвате тези правила и насоки, тогава ще можете с лекост да ги обучите на доста разнообразни команди.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР