Отглеждането на марихуана в домашни наркооранжерии е новата тенденция в

...
Отглеждането на марихуана в домашни наркооранжерии е новата тенденция в
Коментари Харесай

Домашните оранжерии за канабис са хит в Югозападна България

Отглеждането на марихуана в домашни наркооранжерии е новата наклонност в производството на канабис в Югозападна България. Най-често опиатът се създава за родния пазар и за южната ни съседка Гърция. Най-много дрога се популяризира към курортите в страната. В рамките на миналата 2017 година управляващите в област Благоевград са разкрили и конфискували над 200 кг изсъхнал канабис и близо 14 тона растения.

В класацията по развъждането на марихуана отличник продължава да бъде регионът на Петрич и Сандански.

Темата разяснява пред БНР старши комисар Николай Хаджиев. Той уточни данни, съгласно които от началото на 2018 година до края на месец март в Министерство на вътрешните работи са регистрирани към 90 случая, а арестуваните са към 110 лица. 6 от арестуваните били малолетни. " Говорим единствено за първите 3 месеца на 2018 година ", акцентира Хаджиев. По думитему фрапантно се усилват и случаите на водачи, които ръководят автомобил след приложимост на опиати.

Практиката до неотдавна беше канабисът да се отглежда на открито, най-вече в държавни горски територии, тъй че производителите да не носят отговорност, в случай че управляващите намерят ферма с канабис. След дейностите на Министерство на вътрешните работи за откриването и преустановяването на развъждането на трева, производителите на дрогата постановат нова наклонност - те отглеждат марихуаната в домашни условия, в особено пригодени за това наркооранжерии.

" Правят се такива оранжерии в къщи, в наети жилища чартърен, където се оборудват със особено осветяване, вършат се специфични съоръжения с таймери за капково напояване. В нередки случаи се употребяват лица с чисто правосъдно минало ", изяснява служителят на реда.

По думите му обаче в множеството случаи причинителите не получават неоправдателни присъди. Това ставало, тъй като в 99% от случаите лицата се признават за отговорни и подписват съглашения, след което наказванията им падат под минимума.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР