Отглеждането на куче се отразява добре на мозъка, съобщава ЮПИ.

...
Отглеждането на куче се отразява добре на мозъка, съобщава ЮПИ.
Коментари Харесай

Как влияе отглеждането на куче на нашия мозък

Отглеждането на куче се отразява добре на мозъка, оповестява Юнайтед прес интеренешънъл. Учени са изследвали какво се случва с мозъчната интензивност, когато човек седи наоколо до любимеца си.

Направено е и съпоставяне с мозъчната интензивност наоколо до препарирано животно. Установено е, че докосването до живо куче води до високи равнища на интензивност в префронталния кортекс, което оказва помощ да се контролира прочувственото положение.

Активността на мозъка е висока при положение на непосредственост с същинско куче или с плюшено животно. Разбира се, интензивността е по-висока при контакт с същинско куче, се споделя в проучването на учени от университета в Базел. Резултатите са оповестени в научното списание „ Плос уан “.

Учените са употребявали инфрачервена технология, с цел да схванат какво се случва с мозъка. В изследването са взели участие 19 възрастни. Те са имали опция да видят куче, след това същото куче е било легнало в краката им. Имали са и опция да се грижат за животното.

Резултатът демонстрира, че най-висока мозъчна интензивност се регистрира при грижите за куче. Ефектът е налице даже откакто животното към този момент не е при съответния участник.

Според учените развъждането на куче подтиква вниманието и покачва прочувствената интензивност. Необходими са спомагателни проучвания, с цел да се откри дали грижите за домашно куче могат да оказват помощ на пациенти със социоемоционални дефицити.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР