Отглеждането на куче никога не е лесна работа. Особено когато

...
Отглеждането на куче никога не е лесна работа. Особено когато
Коментари Харесай

Как се дресира Джак Ръсел?

Отглеждането на куче в никакъв случай не е лесна работа. Особено когато става дума за неговата дресировка. Именно в този аспект новите стопани на четириноги другари срещат най-вече компликации. А когато това куче е от породата Джак Ръсел Териер, нещата получават напълно различен тип и възпитанието на животното се трансформира в същинско предизвикателство. Как се дресира Джак Ръсел?

Тези кучета са извънредно енергични и мъчно се уморяват. Това прави образованието на Джак Ръсел още по-трудно. Все отново, не се отчайвайте, тъй като задачата не е непостижима. Подготвили сме ви положителни препоръки.

При Джак Ръселите няма два идентични случая. Някои човеци се поддават на образование по-лесно от други. Както казахме тези животни постоянно носят със себе си опцията да създадат най-малко една пакост.

Затова - в случай че желаете да запазите дома си здрав и да си осигурите успокоение, ще се наложи да се заемете с дресировката на кучето от ранна възраст. Добре е това да стартира още с взимането на кученцето в дома ви, даже и да имате предпочитание само да му се радвате по през целия ден. Ако извършите това и съчетавате с голям брой разходки възможностите са, че ще сте благополучен собственик с добре възпитано куче.

Джак Ръселът е измежду умните кучета. Учи се бързо на кучешки команди и забрани, само че в същия миг елементарно може да надхитри по-неопитния собственик. Затова заложете на по-строг режим, като въпреки всичко поощрявате животното за всяка вярно изпълнена команда. Важно е и да не се поддавате на опитите му да ви завоюва с миловидния си тип.

 Дресирането на Джак Ръсел не е толкоз сложна задача

Обучението под формата на игра е целесъобразно за дресирането на Джак Ръсел. Съчетано с разнообразни кучешки играчки и доста бягане, то ще даде резултат. Можете да организирате тези тренировки и в среда с други кучета. По този метод вашият любим, ще може да взима образец от другите и това ще форсира процеса.

Πocлeдoвaтeлнocттa в тяxнoтo oбyчeниe e oт ĸлючoвo знaчeниe. Kyчeтo щe ce oпитa дa ви cпeчeли cъc cвoя чap, нo нe ce зaблyждaвaйтe.

Kyчeтaтa ca в cъcтoяниe дa нayчaт paзлични игpи и ce oтличaвaт c нeвepoятнa лoвĸocт и разум. Te ca cмeли и интeлигeнтни четириноги другари. Въпреки това, поради буйния манталитет, нeoбxoдимa е oтгoвopнocт и пocлeдoвaтeлнocт, ĸoгaтo paбoтитe c тяx.

Ако желаете да си вземете кученце от тази порода, рагледайте нашите разгласи за джак ръсел териер.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР