Отглеждането на куче и котка заедно, принципно се смята за

...
Отглеждането на куче и котка заедно, принципно се смята за
Коментари Харесай

Отглеждане на пекинез и котка заедно - възможно ли е?

Отглеждането на куче и котка дружно, кардинално се счита за задача невъзможна поради вкорененото виждане, че двата скотски типа не се понасят. Собствениците на кучета и котки, живеещи в цялостна естетика в домовете им, няма да се съгласят с сходно виждане.

Специалистите ще уточнят, че значително значение имат доста фактори, измежду които значимо място заема породата, изключително на кучето, защото там разликите в размерите и навиците са доста повече.

На въпроса по какъв начин биха се разбирали куче пекинез и котка в един дом може да опровергае обаче и такава режисура.

Пекинезът е малко куче, което не би могло да основава проблем с размера си, който е непосредствен до този на котката. Сходство в навиците също може да бъде посочено. Кученцата от тази порода сходно на мъркащите питомци обича да поспива и с това не би трябвало да затруднява ритъма на живот на писаната вкъщи.

На процедура нещата стоят малко по-различно поради нрава на пекинеза. То е смело, без значение и самоуверено. Инатът му е общоизвестен и има мощна воля, която поражда предпочитание у него да се постанова над другите. Безстрашието му го слага в състояние да се опълчи на всичко живо, което би го провокирало - задоволително условия за спорове с котката, в случай че споделя едно и също витално пространство с нея.

Неговата непримиримост може да ескалира до експанзия към другите членове на фамилията - двукраки или четирикраки. Затова, в случай че пекинезът би трябвало да съжителства с котка, социализацията и образованието му е наложително изискване при въвеждането му в дома.

Неприятният миг в напъните за социализация и образование на пекинеза е нападателната природа на това куче, което го прави по-малко възприемчиво към другите домашни любимци. Нужно е доста самообладание и внимание, с цел да се реализира позитивен резултат.

 Пекинез

Отглеждането на пекинеза и котето дружно от напълно дребни може да улесни неимоверно доста напъните на стопанина да сътвори атмосфера на взаимно самообладание и другарство сред тях.

В противоположен случай те ще затвърдят правилото за връзките сред куче и котка като взаимна непоносимост и непрестанни спорове. Това може да бъде и отговор на въпроса дали би трябвало да бъдат събирани две такива животни дружно в един дом.

Вижте също:

- Важни грижи за пекинез;

- Правилно хранене на пекинез;

- Обяви и цени за пекинез.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР