Отглеждането на куче и котка заедно може да протича хармонично,

...
Отглеждането на куче и котка заедно може да протича хармонично,
Коментари Харесай

Как да държим кучето далеч от котешката тоалетна

Отглеждането на куче и котка дружно може да протича хармонично, само че въпреки всичко това не пречи на шаровците да се интересуват от котешките движимости и даже да ровят в котешката тоалетна. Ако и вие се сблъсквате в любопитно куче, разнасящо котешки боклуци на всички места, вижте по какъв начин да решите казуса.

Има способи да държим кучето надалеч от котешката тоалетна.

Най-лесният метод е да държите котешката тоалетна на терасата или в друго помещение, до което кучето няма достъп. Например килер. Може също по този начин да монтирате мини малка врата за котката в човешката врата, с цел да може единствено котката да минава през отвора, само че не и кучето.

Вариант е да поставите тоалетната на високо място. Например специфичен долап, където можете да сте сигурни, че кучето няма да може да се покатери.

За да няма интерес кучето към котешката тоалетна, имайте поради и следните препоръки:

Нека котешката тоалетна е цялостна със силикат, а не с пясък или пръст. Този вид постеля, елементарна не съставлява интерес за кучетата. Докато пръстта и пясъкът са надалеч по-вълнуващи и примамливи за лаещите домашни любимци.

За да държите кучето надалеч от котешката тоалетна, постоянно я почиствайте. Премахвайте котешките изпражнения допустимо най-скоро след изхождането на писаната.

Успешен метод да държите кучето надалеч от тоалетната на котката е, като просто закупите затворена котешка тоалетна. Тя е наподобява на транспортна чанта, само че и е с дребен отвор, през който единствено котката може да се промушва, само че и не и едри породи кучета от рода на голдън ретривър или немска овчарка.

 Котешката тоалетна би трябвало да стои надалеч от кучето Снимка: designboom.com

Разбира се, това не важи за дребни породи кучета като пинчер, чихуахуа, пекинез, които също могат да се промушат през отвора на затворената котешка тоалетна.

За да няма интерес кучето ви към котешката тоалетна, приучете го то да обитава единствено в избрани пространства и да няма достъп до банята да вземем за пример, където също може да държите котешката тоалетна.

В никакъв случай не оставяйте водата и храната на лаещия ви другар наоколо до тоалетната на котката, тъй като по този начин има огромен късмет палето да прояви интерес и към нея.

Погрижете се също по този начин кучето да е разходено и изразходило силата си, с цел да няма причина да любознания и да прави пакости вкъщи.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР