Отглеждането на куче е процес, обвързан с редица отговорности и

...
Отглеждането на куче е процес, обвързан с редица отговорности и
Коментари Харесай

Как да подготвим кучето за посещение на шумни събития

Отглеждането на куче е развой, привързан с редица отговорности и старания. Кучето е нов член на фамилията, който изисква равносилни грижи и внимание.

При развъждането на кучетата следва да бъдете осведомени с главните фактори, предизвикващи стрес и тревога у кучето.

Шумните събития могат да оказват доста влияние върху кучетата, защото те имат сензитивно слухово усещане и по-възможност имат по-развит слух спрямо хората.

Въздействието зависи от индивидните характерности на кучето, неговото образование и опита с неговата среда. Шумът може да аргументи увреждания на кучето, несъразмерен стрес и отвод от храна, както и физически неразположения като бързо дишане, потене и нараснал пулс.

Ето по какъв начин можете да предпазите кучето от шумни събития:

Обезопасяване на средата при шумни събития

Осигурете спокойна и безвредна среда за кучето по време на шумните събития, да вземем за пример посредством уединяване в закрито помещение.

Постепенно излагане на звук

Ако знаете, че предстоят шумни събития, последователно излагайте кучето си на съответния тип звук и обстановки. Например, в случай че очаквате фойерверки, може да пуснете звуков запис с фойерверки в дома и да последователно увеличите интензивността.

Професионална помощ

Ако тревогата на кучето е сериозна и нямате триумф със независими старания, консултирайте се със експерт по държание на животни. Те могат да предложат спомагателни способи и тактики за справяне с тревогата на кучето.

Осигурете му внимание и грижа

 Кучета и шумни събития

Шумът работи като зложелател за кучетата. Той е евентуална опасност за тях и провокира риск за тяхното физическо и психическо здраве. В този рисков миг четириногите другари имат изострена потребност от другар и поддръжка. Бъдете до тях, давайте им нужното внимание и ги накарайте да се почувстват предпазени.

Социализация на кучето

Социализирането на кучето в ранен стадий от възрастта е основно. Изберете среда, където ще се появят шумни събития, и научете кучето си да се усеща удобно в тази среда. С подрастването си кучето ще се приспособява към шума и ще реагира по-добре на шумните събития.

Избягване на шумни събития

Ако кучето ви не е обществено или е прекомерно сензитивно към шумовото замърсяване, то най-удачното решение е да го предпазите от тази опасност. Най-добрата опция е да избягвате шумни събития и да бъдете по-внимателни към излагането на кучето на звук.

Вижте още:

- Как да пътуваме с кучето по празниците;

- Какво да вършим с домашния си любим по празниците;

- Съвети за грижа за домашните любимци по време на празниците.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР