Отглеждането на котка е едновременно вълнуващ и предизвикателен процес. Котката

...
Отглеждането на котка е едновременно вълнуващ и предизвикателен процес. Котката
Коментари Харесай

Липса на апетит при коте

Отглеждането на котка е по едно и също време трогателен и провокационен развой. Котката е бухнал домакински любим, който оттатък това е и скъпа част от фамилията.

Котката изисква непрестанни грижи, обезпечаване на удобна среда на живот и задоволително внимание. Храната е изключително значим детайл от живота на вашето коте и е належащо да проследявате регулярно по какъв начин то се отнася към храненето.

Липсата на вкус при котета може да бъде обезпокоителен признак и би трябвало да се следи деликатно. Отказът от храна при котетата може да бъде породено от разнообразни фактори, в това число здравословни проблеми, стрес или несъответственост с настоящия тип храна. Друг фактори при липса на вкус при котенцата са преяждане, погрешен режим на ястие или болести в зоната на устната празнина.

Ето няколко метода, по които може да разберете, че котето ви страда от липса на вкус:

Наблюдение за хранене на котето

Ако котето ви нормално се храни постоянно и в този момент отхвърля да яде в продължение на 24 часа или повече, това може да бъде сигнал за проблем. Обърнете внимание на режима на хранене и дали котето се храни като преди.

Поведенчески странности на котето

 Липса на вкус при коте

Обикновеното положение на котетата е да изпитват съвсем непрестанно чувство за апетит. Ако котето ви наподобява безинтересно към храната и не демонстрира интерес към нея, това може да бъде индикация за липса на вкус на котето и странности в държанието. Стремете се да бъдете деликатни към държанието му към храненето и го проследявайте регулярно.

Здравословни проблеми на котето

Котетата, страдащи от разнообразни здравословни проблеми, могат да изпитват липса на вкус. Ако забележите други признаци като повръщане, диария, уязвимост, променена интензивност или други необикновени признаци, е значимо да потърсите ветеринар.

Стрес при котетата

Стресът при котето може да докара до липса на вкус. Промени в околната среда, пренасяне, нови домашни любимци или други обстановки могат да доведат до стрес. В такива случаи, даването на уютна и безвредна конюнктура може да помогне.

Смяна на храната на котето

 Липса на вкус при коте

Ако сте създали промяна на тип храна, това може да докара до краткотрайна липса на вкус. Котетата могат да бъдат изборни във връзка с храната, по тази причина деликатно въведете новата храна или консултирайте с ветеринар за прехода.

Вижте също:

- От какво боледуват дребните котенца;

- Кога дребните котенца стартират да ядат котешка храна;

- Разстройство при дребните котета;

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР