Отглеждането на домашен любимец може да ви спаси от самотата

...
Отглеждането на домашен любимец може да ви спаси от самотата
Коментари Харесай

Любопитни факти за отглеждането на кучета и котки

Отглеждането на домакински любим може да ви избави от самотата и да разнообрази всекидневието ви. Но също така води и да любопитни обстоятелства, свързани с кучетата, котките и техните стопани...

Добрите обръщения

Американско проучване демонстрира, че когато се обръщаме с положителни думи към кучетата си, това ги прави щастливи. Изследването е разгледало реакцията на палета при обръщението Добро момче! Оказва се, че то подтиква кучовците и ги кара да махат предостатъчно с опашка.

Котката ви имитира

Проучване, оповестено в списание за ветеринарна медицина, преглежда по какъв начин човешкото държание повлиява това на домашните котки. Според разбора освен кучетата имитират човешко държание, само че и котките вършат същото. 

По-нататък в проучването се показва, че най-вече домашни котки демонстрират това държание, до момента в който бездомните котки най-много имитират държанието на други „ по-стари “ диви котки към тях. Как се държи притежателят на котката вкъщи, това взема решение по какъв начин ще се държи и домашната котка. По принцип вашата котка ви имитира.

Стопаните на кучета са по-весели

 Отглеждане на куче

Според други изследвания хората, които отглеждат кучета, са по-социални персони, в по-добра физическа форма са и се смеят повече. Те също по този начин са по-активни персони и по-лесно сбъдват задачите си.

По-малък късмет от алергия при децата

Текст, оповестен в Allergy and Clinical Immunology, разкрива, че съществуването на домакински любим вкъщи понижава възможностите на децата да развият алергии по-късно в живота - обратно на общоприетото разбиране, че децата развиват алергии, в случай че у дома има домашни любимци. 

Проучването съпоставя примерни резултати от новородени бебета - с домашни любимци вкъщи, със същите участници година по-късно, които демонстрират по-малка възможност от алергии, спрямо деца, които нямат домашни любимци вкъщи.

 Дете с куче

Подобрени обществени умения при децата

Изследвания демонстрират още, че децата, които имат компликации при другарство и демонстрират признаци на аутизъм и недостиг на вниманието, се оправят доста по-добре при контакт с връстници след лечения с животни и развъждане на домашни любимци. Към животните терапевти спадат освен кучета и котки, само че също по този начин лами, алпака, кокошки, коне и други

Всяко куче и котка може да остави голяма диря в живота ви и да бъде ваш най-хубав другар. И въпреки всичко не можем да не споменем най-предпочитаните породи при избор на домакински другар. Това са голдън ретривър, немска овчарка, пинчер, персийска котка, английска котка, мейн куун.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР