Отглеждането на домашен любимец е не само приятно и терапевтично,

...
Отглеждането на домашен любимец е не само приятно и терапевтично,
Коментари Харесай

Как различните домашни любимци показват любов към стопанина

Отглеждането на домакински любим е освен прелестно и лечебно, само че и основава трайни и мощни прочувствени връзки сред индивида и неговия питомец. Животните, сходно на хората, се привързват мощно към своя собственик, изпитват обич и показват неподправена наслада от близостта му. Различните домашни любимци демонстрират възприятията към стопаните си по друг метод, само че е несъмнено, че всички изпитват обич към индивида, с който споделят живота си.

Ето някои образци по какъв начин демонстрират любовта си домашните любимци.

Как демонстрира любовта си кучето

За кучето е изцяло несъмнено, че е в него е закодирано да обича индивида. И то го демонстрира безапелационно. Радостта на четириногия лаещ другар се чете в очите му, вижда се в помахването на опашката и радостното отскачане към стопанина. Сканирането на кучешкия мозък демонстрира, че познатата миризма на притежателя подтиква областите, отговарящи за щастието и удовлетвореността при животното.

Облизването на лицето на индивида е също знак за благополучие от близостта му, тъй като в природата дивите им родственици се поздравяват по този метод.

Зрителният контакт, който кучето търси със стопанина си, е израз на обич и обвързаност на кучешкия език.

Гушкането в индивида, махането с опашка, благите жестове на угриженост за здравето на стопанина, които демонстрира при кихане или кашлица, са все израз на обич, тъй като всяка физиологична демонстрация буди паника у лаещия питомец дали обичаният му човек е добре.

Как демонстрира любовта си котката

 Как другите домашни любимци демонстрират обич към стопанина

Котките се одобряват за загадъчни животни. Те са мощно териториален тип, който приема всички в пространството, което населява, за собствен. Но те също имат способи да покажат на обвързаност към индивида.

Тя се показва по доста способи. Един от тях е да следват стопанина из пространствата в дома. Правят го, тъй като близостта на обичания си човек. Често се настаняват напълно близо, до момента в който стопанинът работи или си почива.

Понякога котката, наблюдавайки стопанина си, постепенно примигва с очи. Това е нейната целувка, тя желае да покаже грижата си за своя човек. Така котката демонстрира любов.

Котките драскат и хапят, когато са ядосани. Понякога обаче те напълно леко захапват стопанина си. Този жест е израз на обвързаност.

Висша демонстрация на доверие и любов на домашния любим и благоволение към индивида е проявлението на корема. Това е най-чувствителната зова в тялото на всяка писана, тъй като там бива атакувана и тя пази зорко корема си. Ако го демонстрира на хората в дома или спи с коремчето нагоре, значи изпитва цялостно доверие и обич към хората, с които живее.

Котките са най-известни с мъркането си. Смята се, че по този метод те се лекуват. Със сигурност обаче го вършат щом се настанят до стопанина си. Силното мъркане, когато биват галени, демонстрира, че по този метод показват своето удовлетворение и обич от близостта на стопанина.

Котките имат още доста способи да покажат своето благоволение - мият своя човек, месят го, мяукат в опит да беседват с него, подвигат опашка, когато индивидът се прибира от работа при тях. Правят доста неща за хората от обич.

 Как другите домашни любимци демонстрират обич към стопанина

Как демонстрират любовта си папагали и други птички

Все по-често хората обръщат взор към птиците, отглеждайки техни представители като домашни любимци. И те им се отплащат с обич и обвързаност, показана по техен неповторим метод. Щастливата птица пее и в клетка и в случай че птичето чурулика, значи папагалът демонстрира обич към стопанина.

Папагалите се научават да приказват, бърборейки непринудено на индивида. Това става единствено в случай че го одобряват за сътрудник, другар и приятел. Това поражда предпочитание за другарство, тези обществени птици имат потребност от обич и от своя страна дават такава, общувайки с хората.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР