Отглеждането на дете и куче заедно е много популярна и

...
Отглеждането на дете и куче заедно е много популярна и
Коментари Харесай

Отглеждане на мопс и дете заедно

Отглеждането на дете и куче дружно е доста известна и препоръчвана процедура, тъй като детето и животното могат да си дадат доста едно на друго, изключително в случай че са от най-ранно детство дружно.

Кучето може да даде на детето обич, другарство и обвързаност, които няма да откри другаде, а дружно с това може да го научи на отговорност, грижа за друго живо създание и на изкуството да споделя това, което има, с другите.

Детето е допустимо най-хубавата компания за едно куче. Те умеят да играят дружно, на една и съща вълна са във връзка с заниманията, а и децата нямат условия към своите другари от животинското царство, също като тях дават доста обич и топлина.

За страдание не всяка порода е подобаваща за взаимно общуване с дете. Как стои въпросът с породата мопс?

За наслада на феновете на симпатичните муцунки на мопсовете, тези кучета са положителни за компания на децата. Те са енергични, радостни и обичат да получават внимание, също като децата.

Когато кучето мопс свикне с човек, то го следва праволинейно и по този начин става мечтан сателит на детето в всекидневието му. Неговото успокоение и улегналост е добра алтернатива при прикосновение с деца.

Има и една несъответствуваща линия на характера на мопса и това е неговото безчинство и упоритост да получи това, което желае, и тогава може да възникне спор с детето, само че пък непринуденото другарство с тази порода може да заглади всяка демонстрация на зараждащ се спор.

 мопс

Фактът, че мопсът е малко куче е положително стичане на събитията, защото заплахата да нарани съществено детето се тушира от размерите му.

Породата се счита за добър придружител за всяка възраст и най-много за детската със способността си да разсмива, само че тази двойка се нуждае от непрестанно наблюдаване, тъй като детето и мопса еднообразно са склонни към пакости.

Мопсът обаче има деликатна природа, страда от топлота, има някои здравословни проблеми и по тази причина грижата за мопса би трябвало напълно да се носи от възрастен човек, който следи от близко домашния любим, даже по време на разходка и игра с детето, изключително на открито. Иначе компанията на мопса е една от най-хубавите за дребния човек в дома.

Вижте и:

- С кои животни се схваща мопсът;

- Отглеждане на мопс и котка заедно;

- Грижа за кожата и козината на Мопс.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР