Отглеждането на английски дог не е лесна задача и изисква

...
Отглеждането на английски дог не е лесна задача и изисква
Коментари Харесай

Заболявания при английски дог

Отглеждането на британски дог не е лесна задача и изисква доста отдаденост, тъй като това голямо куче е предизвикателство даже за умел човек. Наред с многото провокации, стоящи през притежателя на сходно животно е и грижата за кучешкото здраве.

Знаем, че всяко животно е самостоятелно, както и всеки човек, само че въпреки всичко породата има някаква податливост към избрани кучешки болести. Тези, които изтезават британските мастифи, както още назовават договете, не са малко и би трябвало да се имат поради.

Превъртане на стомаха

Едрото куче е изложено на такава заплаха, в случай че яде топла храна, както и в случай че яде прекомерно бързо. Опасността от преплитане на червата не е дребна, по тази причина е добре храната да се дава на по-малки порции и след хранене кучето да се остави да почива, да не се подлага на физически стрес.

Възпаление на ставите

Английският дог е доста огромно животно. Често то застава на колене, а постоянното натоварване на тази зона провокира оток на колянната става. Създават се въздушни джобове, цялостни с течност. Те са източник на болежка и дискомфорт за кучето. Операциите за унищожаване на казуса са рискови, тъй като нерядко приключват със гибел. Затова профилактиката е от изключителна значимост.

Кучешки очни болести

Тази порода постоянно има проблеми с очите. Не е изключено кучето да е изцяло сляпо. Добре е още с взимането на дребното кутре да се направи обзор от експерт и да се ревизира за вероятни болести при британския дог.

 Болести при британски мастиф

Дисплазия на тазобедрената става

Това ставно заболяване при британския дог се диагностицира благодарение на рентген. Животното страда от мощна болежка при вървене, не може да изкачва стълби. Важно е патологичното положение да се диагностицира рано, с цел да се потърси помощ в точния момент.

Кучешки ушни инфекции

Заболявания на ушите при британския дог могат да зародят при погрешно разчистване. Тогава се образува ушна тиня, която е място за развиване на бактерии.

Бъбречни проблеми при кучето

Голямо животно като британския дог може да образува камъни в бъбреците от твърдата вода, която пие. Ако се забележи кръв в урината, би трябвало незабавно да се потърси ветеринар, тъй като може да се противодейства на процеса.

Затлъстяване на любимеца

Опасността от затлъстяване е прекомерно действителна, тъй като британския дог не е спортно животно, той се движи постепенно, не обича пъргавите придвижвания, а е податлив да яде доста. Корекцията в храненето на британския дог е отговорност напълно на стопанина.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР