Отделно Комисията започна производство за установяване на нарушение заради по-високите

...
Отделно Комисията започна производство за установяване на нарушение заради по-високите
Коментари Харесай

ЕК сезира Европейския съд, че Унгария не спазва свободата на медиите

Отделно Комисията стартира произвеждане за определяне на нарушаване поради по-високите цени на горивата за транспортни средства с непозната регистрация.

Комисията счита, че признатия закон, който дискриминира хората въз основа на тяхната полова ориентировка и полова еднаквост, нарушава разпоредбите на вътрешния пазар, главните права на физическите лица и полезностите на Съюза, написа БНР. Законът е ориентиран по-специално към наличие, което разпространява или отразява това, което в него се назовава „ разлики по отношение на самоопределението, съответстващо на пола при раждане, смяната на пола или хомосексуалността “ за лица на възраст под 18 години.

Сезирането на Съда е поради това, че Будапеща не е дала приемливи отговори на изпратени по-рано от Комисията уведомително писмо и стимулирано мнение.

Властите в Будапеща не са дали отговор и на опасенията на Комисията поради решението на Унгарския медиен съвет да отхвърли заявката на „ Клубрадио “ за потребление на радиочестотния набор въз основа на прекомерно съмнителни учредения.

В уведомително писмо Комисията приканва Унгария да съблюдава разпоредбите за свободно придвижване и правилото на недискриминация по отношение на налаганите от нея разнообразни цени на горивата за транспортни средства с задгранични и локални регистрационни номера.

Будапеща има два месеца, с цел да отговори на опасенията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР