Отделите по издаване на български документи за самоличност ще работят

...
Отделите по издаване на български документи за самоличност ще работят
Коментари Харесай

МВР издава лични документи и в деня на евроизборите

Отделите по издаване на български документи за идентичност ще работят и в деня на изборите за евродепутати, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Тези звена в Столична дирекция на вътрешните работи и в регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи в страната ще бъдат отворени на 26 май 2019 година от 08.30 до 19.30 часа.

Служителите ще оказват помощ на българските жители, които не имат годни документи за идентичност, да упражнят правото си на глас, увериха от вътрешното ведомство.

В седмицата преди датата на евроизобрите в Министерство на вътрешните работи могат по-бързо да възобновят документите на хората, които нямат издадена персонална карта или не имат годни документи (лична карта или персонален /зелен/ паспорт) тъй като са изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период. Това важи за хората, които към този момент са подали уверение.

При неспособност да бъде издадена нова персонална карта до края на работния ден на 23 май 2019 година, по искане на жителите, ще бъде издавано нужното им уверение, с което да гласоподават.

За да бъде издадено уверение е належащо хората персонално да подадат искане в столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), в регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи и Районните ръководства при СДВР/ОДМВР.

В дните от 21 май 2019 година до 25 май 2019 година работното време е от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 26 май 2019 година от 08.30 ч. до 19.00 ч.

Удостоверенията, които дават опция за гласоподаване в изборите за членове на Европейския парламент от Република България, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта.

В случай на подадено и записано по непрекъснат адрес заявление за издаване на персонална карта, уверение може да се издаде във всяко районно управление (на МВР), Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР без значение от оповестения непрекъснат и сегашен адрес.

Удостоверения за деклариран непрекъснат и сегашен адрес се издават от общинската администрация.

От Министерство на вътрешните работи акцентират, че удостоверенията за гласоподаване се издават единствено, с цел да послужат пред секционната изборна комисия (СИК) и са годни единствено за изборния ден 26 май 2019 година Документът се ползва към изборния лист за гласоподаване в изборите за членове на Европейския парламент от Република България. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР