Отделът за финансова престъпност в Швеция съобщи, че е получил

...
Отделът за финансова престъпност в Швеция съобщи, че е получил
Коментари Харесай

Съмнения към най-голямата скандинавска банка за пране на пари

Отделът за финансова престъпност в Швеция заяви, че е получил тъжба против най-голямата скандинавска банка, Nordea, за хипотетично пране на пари, което се случва след големия скандал, погълнал Danske Bank. Това оповестява БГНЕС, цитирайки Агенция Франс Прес.

В писмо до шведските управляващи капиталовият фонд " Ермитаж Капитал " упрекна Nordea в измами и изпиране на 175 млн. $ мръсни пари сред 2007 и 2013 г.

Главният изпълнителен шеф на „ Ермитаж Капитал “ Бил Браудър е някогашен клиент на съветския юрист Сергей Магнитски, който умря през 2009 година в съветски затвор, откакто му отхвърлиха здравна помощ.

Браудър съобщи пред бизнес всекидневника „ Дагенс Индъстри “, че „ защото не е допустимо да се преследва никого за убийството в Русия, ние се опитваме да стартираме случаи на пране на пари на Запад “. Фондът му твърди, че огромни суми с генезис от банката Ukio в Литва и естонската дъщерна компания на Danske Bank са минали през 365 сметки на Nordea в Швеция, Дания, Финландия и Норвегия и че това е „ единствено върхът на айсберга “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР