Отделът към министерството на финансите на САЩ, следяща за прилагането

...
Отделът към министерството на финансите на САЩ, следяща за прилагането
Коментари Харесай

САЩ започват да преследват по света всеки, който помага на санкционирани руснаци

Отделът към министерството на финансите на Съединени американски щати, следяща за използването на наказания, обясни по какъв начин ще работят те против задгранични лица и компании, които оказват помощ на руснаци и съветски юридически лица, попаднали под американско ембарго.

Става дума за така наречен вторични наказания, които до момента бяха присъщи най-вече за ембарго против Иран или Северна Корея. Те произтичат от закона CAATSA, натрапен на президента Доналд Тръмп с съвсем единомислещо утвърждение в двете камари на Народното събрание във Вашингтон. Той бе подписан от президента на 2 август, а в края на октомври се появиха и първите съответни решения за използването му, в това число разширението на глобените с нови съветски компании, спецслужби и организации.

Част от него се задължава президентът на Съединени американски щати да вкарва наказания против задгранични финансови институции (банки, медиатори, капиталови сдружения, клирингови къщи и др.), за които финансовият министър знае, че спомагат за " обилни финансови преводи " в интерес на съветски лица, глобени поради спора в Украйна. Действието на този режим е от септември 2017г., а вероятните санкции за нарушителите са възбрана да се откриват и водят кореспондентски сметки в Съединени американски щати. Това на процедура значи уединяване от международната система за законни интервенции с американски долари.

Вторични наказания против задгранични банки бяха планувани и в Закона за поддръжка за свободата на Украйна (UFSA) от 2014г., само че администрацията на президента Барак Обама не бе длъжен да ги ползва. След разкритията за интервенция на Русия в предизборната акция в Съединени американски щати през 2015-2016г. конгресмени и сенатори взеха решение, че жителят на Белия дом би трябвало да бъде длъжен да употребява този инструмент.

Отново няма тъкмо определение какво е " забележителна транзакция " и какъв е най-малкият размер на сумата, попадаща в сходен превод. Вместо това държавният секретар на Съединени американски щати благодарение на комисия ще дефинира кой е извършител случай по случай и ще задейства наказването. Факторите, които имат тежест в тази ситуация са мащабът, броят и честотата на покупко-продажбите, характерът на транзакциите, до каква степен управлението на финансовата институция знае, че това се случва, каква е степента на заинтригуваност на съветското лице, съществуването на схеми за машинация и така нататък

Определението за " забележителна " и за " подпомагане " е необятно и включва даване на валута, финансови принадлежности, скъпи бумаги, всевъзможен тип " излъчени на полезности ", както и оказване на всевъзможен тип услуги, пероставяне на личен състав, програмен продукт и технологии.

Условията за бизнес с лица, компании и организации, поради което Съединени американски щати може да глобяват задгранична финансова институция, се усложняват и от това, че задействането може да стане и поради услуги в интерес на близки родственици на глобените - съпруг/съпруга, родители, братя/сестри, деца).

Реакцията на Дмитрий Песков, представителят на Кремъл, бе, че Русия се афишира " извънредно отрицателно " срещу глобите и изключително против екстериториалния им темперамент.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР