Отдел “Икономическа полиция” в Главна дирекция “Национална полиция” ГДНП е

...
Отдел “Икономическа полиция” в Главна дирекция “Национална полиция” ГДНП е
Коментари Харесай

Полицията: Има данни за престъпление за кея при Сарая на Доган

Отдел “Икономическа полиция” в Главна дирекция “Национална полиция” ГДНП е завършил инспекцията за лесопарк Росенец. Мнението на проверяващите, е че има данни за осъществено закононарушение по член 314 от Наказателен кодекс – импортирани погрешни условия или изказвания в формален документ.

Проверката е почнала през есента на 2021 година по сигнал за осъществени престъпления при построяването на кейова стена в лесопарк Росенец. В него е посочено също, че на 2 септември 2016 година в началото е заличено пристанището – парцел с идеални елементи, а на 24 февруари 2020 година е нанесено в кадастъра като пристанище с нова, по-голяма площ от 5 838 кв. м.

След изискани документи от редица институции, в това число и снимков материал, е открито, че към 2016 година хидротехническото оборудване е било с повърхност от 1 029 кв. м, а през 2020 година на негово място е нанесен нов парцел с повърхност от 5 838 кв. м, с метод на трайно прилагане за пристанище с размери и в детайли изложение в констативен нотариален акт от 18 март 2020 година При параленост на данните е изяснено, че този документ е формиран на база на направено експертно градивно становище-обследване и разбор на съществуващите строителни структури – брегоукрепителни структури и защитни уреди и съоръжение. На това съображение на тях са очертавани границите и дължината на оборудването.

Това дава съображение на проверяващите да заключат, че в формален документ – констативен нотариален акт от 18 март 2020 година, съзнателно са нанесени погрешни условия на база градивното мнение, направено от 53-годишен инженер от Бургас.

ГДНП оповестява, че изпраща материалите на прокуратурата, като позицията на полицията е, че би трябвало да бъде формирано досъдебно произвеждане.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР