Отдайте се на летни забавления без досадните бактерии и гъбички

...
Отдайте се на летни забавления без досадните бактерии и гъбички
Коментари Харесай

Bactology Femin – най-добрата защита срещу вагинални инфекции през лятото

Отдайте се на летни занимания без досадните бактерии и гъбички

Ах, морето! Дестинация №1 през лятото. Любима на дребни, огромни и несъмнено, на нас, дамите. Та коя от нас не обича да върви на плаж? Да се препича до златисто? Да се носи на гребена на вълните?

Да, обожаваме да вървим на море, само че все по-рядко съумяваме да му се насладим до дъно. Точно в разгара на почивката стартират недоволства – сърбеж и зачервяване в интимната област, болежка при уриниране или сексуален акт, бяло течение с неприятна миризма... В най-хубавия случай признаците отшумяват след седмица, само че постоянно минават месеци и даже години, до момента в който изцяло се излекуваме.

Статистиката демонстрира, че 80% от дамите получават вагинална зараза най-малко един път в живота си. В над половината от случаите инфекциите рецидивират. Лечението им е дълго и комплицирано и включва разнообразни орални и вагинални лекарства, антибиотици, както и хранителни добавки. Хапче след хапче и по този начин „ лекуването “ продължава до безспир. Оказваме се в един циничен кръг, от който няма изплъзване. Това утежнява качеството ни на живот, проваля работата и връзките ни. Убива самочувствието ни. Решение обаче има!
За вагината и нейните микроскопични жители
Лактобацилите са тези, които доминират в една здрава вагинална микрофлора. Те съставляват 90% от жителите ѝ и основават киселинна среда (с pH сред 3,8 и 4,5), която благоприятства растежа им. Лактобацилите стоят постоянно на стража, с цел да ни предпазят от нашествието на патогени. Но от време на време даже и тези дребни воини биват победени. Всяка смяна в киселинността на вагината е пагубна за тях и основава причина за свръхрастеж на болестотворни бактерии и гъбички.

Факторите за това могат да бъдат доста – вагинални душове, приложимост на сапун или душгел в интимната област, секс без защитни средства, банкет на антибиотици, небалансиран метод на хранене. През летния сезон обаче има и други предпоставки. Високите температури и влажността са първи другари на патогенните микроорганизми. На плажа, в спа центровете, басейните и аквапарковете те са във вихъра си! Дебнат своите жертви и ги повалят една след друга. Добрите бактерии просто нямат късмет. Получават се инфекции като кандидоза, бактериална вагиноза и цистит. Те са доста рискови, тъй като, в случай че не се лекуват в точния момент, могат да се разпространят и в други органи и да доведат до съществени усложния и даже неплодородие.
Антибиотиците – нож с две остриета. Ами в този момент?
При подозрение за вагинална зараза, първото, което би трябвало да извършите, несъмнено, е да посетите гинеколог. Той ще ви предпише антибиотик, който несъмнено и бързо да отстрани причинителите на инфекцията. Т.е. да ви излекува.

Да, само че не напълно. Антибиотикът в действителност ще унищожи болестотворните бактерии, само че дружно с това ще унищожи и целия вагинален микробиом, в това число и нужните ви лактобацили. Защитата на вагината ви още повече ще отслабне и гъбичките ще нападат. Ще последват поредност от визити при гинеколога. Най-напред ще ви предпише антимикотичен препарат, след това отново антибиотик и по този начин до безконечност. А в действителност цялото това вървене по тъгите може да бъде спестено.

Забелязали ли сте, че доста постоянно при една такава зараза гинекологът ви предписва и пробиотик? А даже и да не ви предпише съответен подобен, ви споделя да си купите някакъв от аптеката. И вие може би го вършиме. Само че допускате една основна неточност – не избирате верния пробиотик. Да, всички пробиотици способстват за общото здраве на организма, само че съществуват близо 1000 варианта и всеки от тях е с тесни специфики. Що се отнася до интимното здраве и комфорт на една жена, на българския пазар има един артикул, който е незаместим. Той се споделя Bactology Femin и съдържа 50 милиарда лактобацили. Утвърдил се е като неизменима част от профилактиката и лекуването на упорити и повтарящи се вагинални инфекции.
– за вагината с обич
Защо да изберем точно Bactology Femin, а не някой от стотиците други пробиотици на пазара?
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР