Отдавна вече няма митове и ограничения за микровълновата печка. За

...
Отдавна вече няма митове и ограничения за микровълновата печка. За
Коментари Харесай

Храните, които не бива да поставяме в микровълновата

Отдавна към този момент няма легенди и ограничавания за микровълновата печка. За да можете да я употребявате, би трябвало да спазвате известни правила. Можете да ги спазвате и да се преценявате с тях, с цел да няма злополуки, а и да не навредите на здравето си. Става дума да не слагате избрани неща в микровълновата, тъй че да не я повредите или да стане по-зле.

Метални чинии или такива със златна обвивка

Има огромна възможност уредът да експлодира, в случай че ги поставите. Така ще я повредите, може даже да застрашите здравето си. В последна сметка ще се наложи да си вземете нова. 

Храна с фолио

Фолиото също е метал и има възможност да се възпламени. Затова по-добре го махнете и пуснете на по-кратка стратегия.

Цели яйца

Ако сложите цели яйца, те ще гръмнат като бомба. При нагряването на водата яйцата се надигат нагоре, само че черупката им пречи. Поради тази причина те ще гръмнат и ще изцапат всичко.

Празни съдове

Ако по някаква случайност сложите празен съд в микровълновата, тя ще се нагрее и ще гръмне. Най-малкото съдът ще гръмне и ще би трябвало да ремонтирате или да си купите нова микровълнова. 

Полуфабрикати

Всички те са в пластмасова опаковка. Препоръчително е да ги извадите от нея, тъй като пластмасата при нагряване отделя отрови, които се натрупват в тялото. Те са повода и да се образуват раковите кафези или други болести.

Замразени плодове

При размразяването те ще изгубят потребните си свойства. Също по този начин, веществата в тях могат да бъдат рискови при нагряване. Поради тази причина отделете повече време и ги извадете да се размразят по натурален метод.

Кърма

Много майки я оставят в хладилника и по-късно карат детегледачката да я стопли. Това от своя страна е нездравословно, тъй като ще унищожи потребните субстанции. Също по този начин, температурата няма да е равномерна и даже може да попарите детето. 

Сушени люти чушки

Те съдържат веществото капсаицин. При нагряването им останалата влага от тях ще се изпари, а веществото ще стане още по-наситено. При отварянето на малката врата очите ви ще стартират да парите, а в случай че пък ги поемете, то гърлото ще ви изгори. 

По начало микровълновата печка е предопределена за претопляне на храната, а не за готвене. Също по този начин, зеленчуците ще изгубят потребните си свойства, както и плодовете. Затова по-добре сгответе по нормалния метод, а микровълновата я използвайте единствено да претопляне или пуканки. Добре е да почиствате постоянно уреда, с цел да не се събират останки и миризми, които биха развалили уреда. Да, това няма да стане незабавно, само че в един миг ще би трябвало да си купите нов апарат. Това обаче може да бъде избегнато с постоянно разчистване.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР