Отдавна сред хората битува мнение, че котките са самотници, които

...
Отдавна сред хората битува мнение, че котките са самотници, които
Коментари Харесай

Как котката да свикне с нас?

Отдавна измежду хората битува мнение, че котките са самотници, които не се привързват към стопаните си, а към дома, в който ги отглеждат, и по тази причина в никакъв случай не основават мощна връзка с хората.

Това не е напълно правилно и се дължи на обстоятелството, че котката не може да извършва команди, тя е по-независим скотски тип, само че може да бъде мощно привързана към стопанина си, в случай че той се отнася с домашния си любим с внимание и деликатност.

Свикването с нов дом е мъчно за всяко животно, в това число за котката. Тя ще свикне по-бързо и ще се привърже към жителите на новия си дом, в случай че има условия да се усеща в добре, което е доста значимо за котешкия тип. Това положение се основава от няколко условия.

Чувство за сигурност

Безопасността на дома е първото наложително изискване котето да свикне елементарно с новите действителности. Тя би трябвало да има място, където се усеща предпазена и да може да се отдели от всички. Нужно е също котешките такъми - купички с храна, котешка тоалетна и други да бъдат на комфортно за нея място, където няма да бъде притеснявана от преминаващи непрестанно хора.

Нуждата от пространство

Котката изпитва потребност да изследва всяко кътче в дома, трансформирайки го в свое пространство. Нужно е да се обезпечи тази опция на пухкавия домакински питомец, с цел да получи спокойствието, че е на своя територия.

Нуждата от игра със стопаните

 привикване на котката със стопаните

Хубаво е всяко коте да има свои играчки, с които да се забавлява както когато е единствено, по този начин и дружно със стопаните. Игри два пъти дневно с въдички, топки и други занимания са целесъобразни.

Нуждата от внимание

Както всички скотски типове, котките имат потребност от вниманието на совите стопани. Те се нуждаят от глезене, ресане и грижи от страна на стопанина, което им основава възприятие за комфорт. Котешкото мъркане в скута на стопанина е израз на доверие към индивида.

Храна и лакомства

Най-лесно котките привикват със своите стопани посредством главната грижа към тях, храната. Котките обичат рутината - хранене едновременно, на едно и също място в дома им основава възприятие за успокоение.

Както всички живи същества обаче и те обичат изненадите, когато отвън нормалните часове за хранене им се даде котешко лакомство, това ще ощастливи домашния другар и ще форсира основаването на доверие към индивидите в дома.

Вижте и:

- 10 спокойни породи котки за апартамент;

- С тези 5 неточности съкращаваш живота на котката си;

- От какво се опасяват най-вече котките.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР