Отдавна се изработва повече, отколкото се получава. Над 40% от

...
Отдавна се изработва повече, отколкото се получава. Над 40% от
Коментари Харесай

КНСБ Над 40% от всички наети на работа взимат заплата до 1000 лева

Отдавна се създава повече, в сравнение с се получава. Над 40% от всички наети получават заплата до 1000 лв.. Нискоквалифицираните служащи се усилват редом с растежа на МРЗ.

Трудът догонва ценовите нива. Механизмът на нарастване на минималната заплата би трябвало да се промени - да се вземат поради 6-8 месеца от тази година, а не от предходната. Това сподели Пламен Димитров от КНСБ за Нова Нюз.

По думите му сред 10 и 12% от популацията има личен бизнес. " Ръстът на МРЗ ще бъде малко под 20%. Не е толкоз рекордно, имали сме сходни проценти. Увеличението в Европейски Съюз на 10 членки е над 20%. 3 от тях пък имат над 30% растеж. Към момента нарастването е изцяло разумно, ще даде опция за спомагателна конвергенция на приходите на над 1,5 млн. българи ", съобщи той.

Според него МРЗ би трябвало да се договаря по стопански действия. " Имаме огромна диференциация на междинните заплати в другите браншове. В IT бранша е над 4000 лв., в енергетиката и финансите приблизително 3000, в туризма и охранителния бранш - към 1000. Сумата на минималната работна заплата се получава от междинната заплата за последните 4 тримесечия. След това се дели на 2, по този начин се получава към 900 лв.. При по-динамичните стопански системи, сред 30-40% е съотношението сред минималната заплата и междинната ", разяснява Велев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР