Отдавна се говори за появата в гамата SUV модели на Skoda

...
Отдавна се говори за появата в гамата SUV
модели на Skoda
Коментари Харесай

Бюджетният паркетник Skoda Kamiq тръгва първо в Китай

Отдавна се приказва за появяването в гамата SUV модели на Skoda на субкомпактен модел. Оказва се че към този момент е подготвен за дебют по време на интернационалния автосалон в Пекин на 25-и април. По новата тразиия на марката името на кросовърите й би трябвало да потегля с буквата К и да приключва с буквата Q (вижда се от имената Kodiaq и Karoq).

Новият модел ще носи името Kamiq, което също по традиция води към бита на ескимосите. С тази дума се назовават техните валенки, макар и малко по-различно – kamik. Но и при модела Kodiaq имаше същата смяна от името на канадската северна мечка kodiak.

Kamiq и непосредствен по размерите си с концепта Skoda Vision X, моделите Volkswagen T-Roc и Seat Arona. Той прилича и на хечбека Skoda Rapid Spaceback, както и има съвсем идентични габарити. Но само дотук – платформата и типа на купето са различни.

Воланът на автомобила е заимстван от модела Fabia, моторът се пуска в работа с бутон, налице е автоматизиран климатик. Инфотеймънт системата е със седеминчов дисплей, пък и цялата архитектура на салона сие типично фолксвагенска.

В съпоставяне с китайския Karoq новата чешка кола има следните габарити – дължина 4390 мм (4432), широчина 1781 (1841), височина 1593 (1614), междуосието е 2610 мм (2688). По всяка вероятност разновидността за Европа ще има малко по-малки габарити.

Базовият Kamiq в Китай ще се предлага с бензинов атмосферен мотор 1.5 л MPI (110 к.с.) и механична предавателна кутия. Предполага се че новият модел ще е най-евтината шкода освен в Китай, само че и въобще.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР