отдавна са популярни, особено в страните от бившия Съветски съюз.

...
отдавна са популярни, особено в страните от бившия Съветски съюз.
Коментари Харесай

В изба в Молдова пазят вино от благодарност към Меркел

отдавна са известни, изключително в страните от някогашния Съветски съюз. Но от няколко години молдовският пазар на вино от ден на ден се насочва към други клиенти. Обеднялата страна също е основала дребен депозит като признателност на канцлера, написа сп. „ Фокус “.

Ако желаете да видите гордостта на дребната някогашна руска република Молдова, би трябвало да отидете подземен: На дълбочина до 100 метра към столицата Кишинев, големи ресурси от вино се съхраняват в мазета, които наподобяват на дребни градове. Тунелите на държавната винарна Cricova минават през някогашна мина за варовик и са с дължина общо 120 километра.
 Молдова отзова посланика си в Русия Молдова отзова посланика си в Русия
Молдовското държавно управление отзова посланика си в Русия Владимир Головатюк. " Предложението за оотзоваването на Владимир Головатюк от пост...

В избата има " Улица Каберне " и " Улица Совиньон ". Вино, пенливо вино и спиртни питиета се съхраняват в бъчви и бутилки в профил на „ улиците “. На кръстовищата висят светофари и пътни знаци. Посетителите се транспортират с червени електрически транспортни средства през хладния под земята свят, където през цялата година в никакъв случай не става по -топло от 14 градуса.

Централен детайл на винарската маза, учредена през 1952 година, са сбирки от изключително изискани виновност, които се съхраняват зад високи железни врати в специфични лавици, наречени каси. Пред Каса номер 283 има дребен немски байрак: Тук се намират няколко десетки бутилки, които канцлерът Ангела Меркел получи от молдовска страна при държавното посещаване през 2012 година в символ на самопризнание.

Преди Меркел нито един немски държавен началник в никакъв случай не е посещавал дребната страна, която - в случай че въобще се появи - в западните медии се свързва единствено с тематики като корупцията, бедността и всеобщата емиграция.

Други посетители на страната също имат своя лична сбирка от виновност в избата - съветският президент да вземем за пример и някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Джон Кери. Посетителите нямат право да допират нищо тук, тъй като даже пластът прахуляк върху бутилките е скъп.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР