Отдавна очаквам да бъда уволнен. Това заяви режисьорът на Народния

...
Отдавна очаквам да бъда уволнен. Това заяви режисьорът на Народния
Коментари Харесай

Морфов: Отдавна очаквам да бъда уволнен

Отдавна чакам да бъда уволнен. Това съобщи режисьорът на Народния спектакъл Александър Морфов в особено изявление за БНР. Той уточни, че не знае за готвената нова управническа конструкция на институцията, съгласно която неговата служба на основен режисьор ще отпадне. Информация за идните промени се появи през днешния ден, само че досега от министерството на културата и от управлението на Народния спектакъл не удостоверяват за новата промяна.

" Мои другари ми оповестиха, че са прочели някъде за това, аз нямам никаква концепция. Отдавна чакам да бъда уволнен от лицето, което заема директорския пост, Васил Василев заради явната непоносимост сред креативната и административната концепция за ръководство на театъра.

Закриването на броя " основен режисьор " значи, че ще бъда скъсен и уволнен от театъра ".

Според появилата се информация с изключение на Александър Морфов, от Народния спектакъл ще си тръгне и пиарката на институцията Велислава Кръстева, тъй като и нейната служба ще бъде закрита. Скандалът, който продължава към този момент месеци наред, избухна в края на октомври, когато вратата на Кръстева беше надраскана с надписи " Движение за права и свободи " и " Изчезвай ", табелката с името й беше изкъртена, а за действието виновност пое режисьорът Александър Морфов, който я упрекна в " политическа агитация ".

В предаването " Нещо повече " Морфов добави, че решението да бъде изчистен от театъра е било взето от дълго време.

" Цялата мръсотия, която се изсипа върху мен, с всичките клевети и неистини, всичко това беше направено, с цел да ме освободят. Както преди пет години Мариус Донкин смъкна всички мои представления и бях освободен от театъра. Структурите ГЕРБ и Движение за права и свободи в никакъв случай няма да ми простят моята позиция и това, което мисля и приказвам за тях. Тези структури унищожиха България и не престават да я унищожават. Това е тотална политическа амнезия, нищо не се е случило, всичко се е не запомнило. Въпросът е да се не помни, да не се приказва за това кой кой е. Няма морал, няма достолепие. Това е, което се случи в Народния спектакъл - няма връзка с никакво творчество, с очаквания, с бъдеще. Най-лошото е, че това се трансформира в модел за битие на поколението ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР