Отдавна няма никакво значение, какво говори бившият премиер. Това обяви

...
Отдавна няма никакво значение, какво говори бившият премиер. Това обяви
Коментари Харесай

Президентът в Сливен: Отдавна няма значение какво говори бившият премиер

Отдавна няма никакво значение, какво приказва някогашният министър председател. Това разгласи в Сливен президентът Румен Радев във връзка днешните изказвания на партия ГЕРБ, че погазва Конституцията и употребява служебния кабинет " за изчегъртване " на предходните ръководещи.

" Отдавна няма никакво значение какво приказва някогашният министър председател. Всичко е единствено в негова щета и във щета на неговата партия. Трябва да го осъзнае най-накрая ", сподели президентът.

В Сливен президентът Радев посети къщата-музей " Хаджи Димитър " по случай 153 години от подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Той прегледа непрекъснатата експозиция и сложи цветя пред паметника на майката на войводата Хаджи Маринка Асенова.

" В страната ни има от ден на ден дейни хора, които желаят да трансформират България към по-добро - към по-справедливи, по-прозрачни връзки сред страна и бизнес, сред страна и общество и са подготвени да изискват повече от политиците ", добави президентът.

Радев бе на посещаване в града, придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.

" Образованието би трябвало да бъде стратегически народен приоритет ", акцентира президентът по време на срещата. Според него е належащо да се обмислят разновидности за даване на повече благоприятни условия на приключилите междинното си обучение да продължат професионалното си образование, с цел да реализиран сполучлива реализация. " Кадровият недостиг за бизнеса може да бъде преодолян точно с по-добро и съобразено с потребностите на бизнеса обучение като се регистрира и нуждата от даването на атрактивни хонорари ", съобщи още президентът.

По време на диалога си с президента аграрни производители са показаха, че европейските дотации в селското стопанство у нас не се разпределят заслужено и отмерено.

Държавният глава посочи, че задачата на дотациите дребните производители да станат по-конкурентоспособни не е изпълнена и даже са се трансформирали във фактор за изостряне на неравенствата в бранша.

" Държавата следва да подсигурява транспарантна и предвидима бизнес среда ", уточни още Румен Радев.

По думите му по този начин страната ни по-успешно ще притегля задгранични вложения, което да способства за повишението на виталния стандарт у нас.

По време на срещата представителите на бизнеса са изразили и вяра, че 46-ото Народно заседание ще приключи практиката за пробутване на лобистко законодателство и облагодетелстване на обособени компании за сметка на други.

По-рано през днешния ден ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов даде брифинг с Костадин Ангелов и Даниел Митов.

" Румен Радев се похвали, че служебният кабинет сполучливо демонтирал предходния. Служебният кабинет не може да си занимава с сходни неща. Нито един президент не си е разрешавал да злоупотребява с Конституцията, както го прави Радев. Радев води война против част от българските жители и против българската народна власт. Това е пагубно и той ще би трябвало да заплати цена на идните президентски избори ", съобщи Даниел Митов.

Според Борисов за ГЕРБ е най-добре служебното държавно управление да остане, защото то " ще потопи Румен Радев ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР