Отдавна не е тайна, че храната по естествен начин ни

...
Отдавна не е тайна, че храната по естествен начин ни
Коментари Харесай

Храни за добро настроение

Отдавна не е загадка, че храната по натурален метод ни оказва помощ да сме по-усмихнати. А тази тематика става все по-важна в изискванията на пандемия и локдаун.
 Шоколадът, краставиците, тиквените семки и храните, които ни оказват помощ да се оправим с тревогата
Храните, които ни оказват помощ да се оправим с тревогата

Вкусно и потребно

Диетологът Елизабет Стюарт ни изненада прелестно с 5 храни, за които изобщо не бяхме подозирали, че са в положение да издигнат духа ни.

" Настроението зависи от храната и това, което би трябвало да ядете, се трансформира с напредването на възрастта. " стартира да споделя госпожа Стюарт за.

И прецизира, че до момента в който при по-младите (на 18-29 години) усмивката се възстановява бързо с малко повече месо и упражненията, то при по-зрелите (над 30 години) равнището на оксиданти е по-високо и би трябвало да внимават повече в картинките по-долу.
 Снимка 514903

Кефир

Тази ферментирала млечна напитка е един от най-вкусните и богати снабдители на триптофан - предходник на серотонина (щастливият хормон), който държи под надзор освен положителното ни въодушевление, само че и апетита, съня, либидото и паметта ни.
 Снимка 514904

Кефирът е измежду най-известните представители на така наречен синбиотици, съдържащи пре и пробиотици. А те дават отговор за положението на червата, където пък се създава хормонът на щастието.

Шафран

Този тип минзухар контролира равнищата на невротрансмитерите в мозъка и точно по тази причина се спряга за един от най-мощните и естествени антидепресанти.

Специалистите предлагат да не разчитаме доста на прахообразната му версия, тъй като тя е с по-слабо влияние.
 Снимка 514907

Ментово масло

Маслото от мента е мултифункционално - може и да се употребява, и да се ползва външно върху кожата. Оттам идват и удобните му душевен и физически резултати. Повдига настроението, смъква напрежението, избистря мозъка и дава сила.
 Мащерка, босилек, мента - зелените подправки, които да отгледаме сами вкъщи
Мащерка, босилек, мента - зелените подправки, които да отгледаме сами вкъщи

С няколко неподозирани изгоди

А най-хубавото е, че може да се възползваме от него, като го прибавим към козметиката ни, в разнообразни дресинги, питиета, десерти и всевъзможни други изкушения, за които се сетим.

Цикория

Това растение, известно и като синя жлъчка, съдържа съществено количество инулин - страховит пребиотик, който храни пробиотичните положителни бактерии в червата. А те, както към този момент знаем, са меката на серотонина.

Освен това инулинът е пръв асистент и в производството на хормоните, които управляват апетита. Или нашият избавител от преяждане.
 Снимка 514924

Цикорията също е богата на обичания ни антиоксидант бета-каротин, който предизвиква производството на мозъчни кафези, пази от нездравословното деяние на свободните радикали и предотвратява когнитивния спад.

Матча на прахуляк

Матчата е кралицата на л-теинина - необичаен тип аминокиселина, която подкрепя производството на серотонин, допамин и ацетилхолин, а те, от своя страна, имат грижата за положителното ни въодушевление, концентрацията и паметта.
 Допаминът, серотонинът и резултатът на двата хормона върху метода ни на живот
Допамин и серотонин - за какво не можем без тях

Каква е ролята на хормоните на щастието

Неслучайно този зелен чай е измежду суперхраните, а според от качеството, се подрежда и измежду едни от най-скъпите артикули в света.
 Картофи за 400 евро, матча за 200, мляко и още от най-скъпите артикули в света
Къде дават 400 евро за кг картофи

Едни от най-скъпите артикули в света и за какво се дават луди пари за тях

Именно поради вълшебното деяние на л-теинина се счита и за един от най-хубавите заместители на кофеина, които хем подвигат, хем не ни разтреперват, прецизират още от.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР