Отдавна мина времето, когато можеше да се сложи известно ограничение

...
Отдавна мина времето, когато можеше да се сложи известно ограничение
Коментари Харесай

Ученик си поръча дрога от Холандия, Български пощи му я доставиха

Отдавна мина времето, когато можеше да се постави известно ограничаване върху разпространяването на опиати и в законовата рамка по отношение на употребяващите, както и в тяхното лекуване. Това беше допустимо тогава, когато още нямаше обществени мрежи и мощно развъртян интернет, а на пазара господстваха най-вече хероинът и марихуаната, написа " Актуално ".

Днес светът е различен, опиатите са други, не по- малко рискови, по тази причина пък маскирани в лъскави опаковки, а пресичането на тяхното разпространяване става все по-имагинерна цел, в случай, че човек може да си ги поръча по интернет и да му ги донесе право в дома пощальонът от локалния клон на Български пощи.

Никакви гонки, никаква тръпка, просто и елементарно. Снимките са за информация на родители, в чиято поща може да попадне сходно писмо, а те да се чудят от кой момент детето им е почнало да подарява в интерес на очистването на Тихия океан от пластмаса.

Писмото с опиат, поръчано от 16-годишно момче от Пловдив по интернет, идва от Холандия, съдържа лепенка вътре в картичката, над която има текст за признателност за дарението, изпратено е като предпочитано, само че си идва право в пощенската кутия на момчето, което го е поръчало, написа Актуално. Лепенката съдържа LSD.

Изолиран за пръв път през 1938 година в Швейцария, диетиламидът на лизергиновата киселина, наименуван за малко по немското му име LSD, провокира мощни халюциногенни чувства и е изключително известен в нощните заведения. Неговият пик беше през 80-те години на Запад, в няколко книги бяха разказани последствията му, само че след това западна, с цел да се възроди още веднъж преди 3-4 години и да стане известен още веднъж. Разпространението му у нас идва най-вече от сходни поръчки посредством Интернет.

Снимките на писмото, стигнало като сигнал до съдружие " Майки против дрогата ", е получено с Български пощи, оставено от куриер в пощенската кутия. Вътре в закачливата детска картичка лепенката с лизергиновата киселина е залепена от вътрешната страна на лист с признателност към донора, който е съдействал за очистването на Тихия океан от пластмаса. Сайтът е прикрит на фотосите, само че надали е загадка за огромна част от заинтригуваните младежи, до него се стига през Darknet. Пратката е от Холандия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР