Отдавна има спорове дали да държим растения в спалнята ,

...
Отдавна има спорове дали да държим растения в спалнята ,
Коментари Харесай

3 растения, които да държите в спалнята за спокоен сън

Отдавна има разногласия дали да държим растения в спалнята, само че съгласно флористите, в случай че заложим на тези 3 стайни растения, ще имаме спокоен сън, написа eva.bg.

Както добре знаем, първото растение, което можем да сложим в интериора на най-интимното място в дома, е лавандулата.

Тя е известна със своите успокояващи свойства и постоянно се употребява в спа центровете. Можем да сложим връзка сушена лавандула до леглото, а можем да заложим и на саксия с живо растение.

Релаксиращият мирис ще ни придвижи в чувството за лятно равнодушие.

Друго цвете, на което е добре да обърнем внимание, е спатифилумът, именуван също „ Лилия на мира “. Това известно стайно растение, което има над 50 разновидности, е страхотна билка, подобряваща качеството на съня, тъй като филтрира въздуха в пространствата и покачва влажността, което оказва помощ да дишаме по-лесно. Цветовете на спатифилума също всмукват спорите на плесен, които могат да бъдат алергени.

Растението би трябвало да се пази от директна слънчева светлина и да се полива постоянно, като почвата се поддържа влажна.

Третото растение, което благоприятства качествения сън, е сансевиерията. Това цвете от рода Драцена е с дълги, плътни и удължени листа.

Сансевиерията е известна със способността си да всмуква токсините и да трансформира въглеродния диоксид в О2 даже през нощта (повечето растения вършат това единствено през деня). Всичко това способства за бързо заспиване и първокачествен, здрав сън.

Сансевиерията е много непретенциозна, би трябвало да се полива единствено един път на няколко седмици, когато почвата е изцяло суха. Важно е да се има поради, че това цвете обича ярка, само че непряка светлина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР