Отдавна е известно, че пиенето на вода всеки ден носи

...
Отдавна е известно, че пиенето на вода всеки ден носи
Коментари Харесай

Искате здраво сърце? Пийте вода!

Отдавна е известно, че пиенето на вода всеки ден носи доста изгоди за здравето.

Ново проучване на Националните здравни институти (NIH) откри по-малко известна изгода: възрастните на междинна възраст могат да понижат дълготрайния си риск от сърдечна непълнота, като просто бъдат хидратирани всекидневно.

Глобалните изследвания демонстрират, че множеството хора не се придържат към целесъобразния дневен банкет на течности, който е 1,6 до 2,1 литра за дамите и 2 до 3 литра за мъжете, съгласно Европейското сдружение по кардиология (ESC).

Когато хората се дехидратират, тяхната централизация на серумен натрий се усилва. След това тялото се пробва да спести вода, активирайки процеси, за които е известно, че способстват за развиването на сърдечна непълнота.

За здраве: Чаша вода на празен корем сутринПроучването преглежда дали серумната централизация на натрий в междинна възраст, като мярка за навиците за пиянство на вода, предвижда развиването на сърдечна непълнота 25 години по-късно. Учените от NIH, основани в Бетезда, Мериленд, са изследвали 15 792 възрастни на възраст от 44 до 66 години и те са били оценени за пет визити до 70-90-годишна възраст.

Учените също по този начин изследват връзката сред хидратацията и удебеляването на стените на основната камера на сърцето , което постоянно идва преди сърдечна непълнота.

Участниците са били разграничени на четири групи въз основа на междинната им серумна централизация на натрий при едно и две визити. За всяка група натрий се изследва каузи на хората, които са развили сърдечна непълнота и хипертрофия на лявата камера при петото посещаване 25 години по-късно.

Високите серумни равнища на натрий остават доста свързани със сърдечна непълнота и хипертрофия на лявата камера след поправяне на други фактори, свързани с развиването на сърдечна непълнота (включително възраст и кръвно налягане).

Всеки 1 mmol/l повишение на серумната централизация на натрий в междинната възраст е обвързван с 1,20 и 1,11 нараснали шансове за развиване на хипертрофия на лявата камера и сърдечна непълнота надлежно 25 години по-късно.

Изследователят Наталия Дмитриева, която работи в Националния институт по заболявания на сърцето, белите дробове и кръвта на NIH, сподели, че констатациите демонстрират смисъла на потреблението на течности.

„ Нашето изследване демонстрира, че поддържането на добра хидратация може да предотврати или най-малко да забави измененията в сърцето, които водят до сърдечна непълнота “, сподели тя.

Констатациите са показани на Конгреса на ESC 2021 година

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР